Urbanisme

L'ordenació de l'estany de Banyoles, un altre cop a debat

L'oposició vol la participació ciutadana per les modificacions al CNB

CiU remet a les al·legacions

L'exposició pública es pot entendre o no com un procés de participació ciutadana? Aquest aspecte va ser ahir el principal motiu de debat al ple de l'Ajuntament de Banyoles, en relació amb la modificació del pla especial de protecció de l'estany a la zona del Club Natació (CNB) i la corresponent modificació del POUM. CiU, al govern, va defensar que sí, ja que es tracta d'un aspecte urbanístic i d'un tràmit administratiu regulat per la llei, i tothom pot presentar-hi al·legacions. ICV i la CUP, però, van apostar per un procés obert, ja que no tothom sap formular una al·legació. Junts per Banyoles va plantejar també l'oportunitat de debatre-ho de forma conjunta amb l'Ajuntament de Porqueres. Quant al tema en si, el portaveu d'ICV, Joan Luengo, va remarcar que l'estany és “sempre un tema molt sensible” i va lamentar que es dugui al ple una modificació tan important en ple procés de revisió del POUM. “Tal com van fer amb sota monestir, van de pressa tancant peces perquè ja no es puguin discutir”, va dir. Per Ramon Casadevall (CUP), la modificació dels plans no està justificada. Roser Masgrau (Junts per Banyoles) va dir que volen que el Club Natació creixi derivant les activitats que no són d'aigua a altres llocs del municipi, i a les instal·lacions actuals, mantenir-hi les de rem i natació ben ordenades. Va lamentar que s'hi deixi construir un 16% més, cobrint els porxos, agafant metres del parc de la Draga i no donant bona solució al carril verd.

Tant l'alcalde, Miquel Noguer, com el regidor d'Urbanisme, Albert Tubert, van defensar les dues modificacions recordant bàsicament que la principal discussió se centra en només 300 metres quadrats, i no pas en el model de club i d'ordenació de la zona. Segons ells, no es perden zones verdes i es reordena aquesta part de l'estany. Finalment, van recordar que tot plegat és feina avançada per incorporar al nou POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia