Urbanisme

Nova vida per a la colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

L'Ajuntament impulsa finalment un pla que desenvolupa el polígon industrial de la zona

Habilitarà un total de 12 parcel·les de diferents dimensions

La Llaudet de Sant Joan de les Abadesses reviu. No pas l'antiga colònia industrial –una de les més actives i importants quant a volum a la comarca del Ripollès–, sinó el polígon que acollia la fàbrica de la dreta de la carretera en direcció a Camprodon, la més moderna.

El pla d'actuació del nou polígon industrial de la colònia Llaudet té un total de 14 hectàrees, amb 44.000 metres quadrats de sostre, i els promotors faran sortir al mercat 12 parcel·les d'entre 951 metres quadrats de superfície la més petita fins a 16.682 metres quadrats la de més dimensió.

L'alcalde, Ramon Roqué, ha destacat que té una situació privilegiada a la sortida del poble i a pocs metres del túnel del Collabós, així com la qualitat en les infraestructures i serveis previstos per a les empreses que decideixin invertir i instal·lar-se.

La urbanització es farà per fases. En la primera, que s'ha de completar abans d'un any, es portaran els serveis i les xarxes d'abastament d'aigua i residuals des del nucli urbà. En les següents fases, es construiran una rotonda i un vial d'accés a la nau existent, a més d'urbanitzar la resta del polígon. El cost total del contracte serà de 3,5 milions d'euros. Roqué va remarcar que el projecte s'ha aprovat ara per l'interès que hi han manifestat diverses empreses.

LES XIFRES

14
hectàrees
ocupa en total el nou polígon d'actuació i té 44.000 metres quadrats de sostre previstos.
951
metres quadrats
és la dimensió de les parcel·les més petites i 16.682 metres quadrats, les més grans

Una colònia que s'aixeca a final del segle XIX

L'antiga colònia Llaudet estava formada per la fàbrica, la casa del director, dos blocs d'edificis on vivien els treballadors, el cafè i sala de ball i l'església. També hi havia una cooperativa de consum. Tota la Llaudet està abandonada. Es va construir a final del segle XIX i s'hi fabricava fil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia