Urbanisme

URBANISME

participació ciutadana

Argentona tria els deu projectes finalistes del pressupost participatiu

A la tardor, una consulta ciutadana escollirà aquells que s'han de realitzar el 2017 per un màxim de 500.000 euros

Argentona ja té a punt els deu projectes finalistes que aspiraran a ser escollits perquè puguin executar-se en el marc dels pressupostos participatius del 2017. La tria s'ha fet després d'un procés intens i d'haver consultat més de 250 propostes que van fer arribar els ciutadans i entitats a petició de l'Ajuntament. Cinc grups de ciutadans han debatut en les darreres setmanes cadascuna de les propostes, i amb el suport dels tècnics municipals les han quantificat econòmicament. Finalment, en una reunió amb representació dels diferents grups municipals, s'ha fet la tria. Els projectes escollits són: remodelació del pavelló antic (350.000 euros); camins escolars segurs (180.000 euros); millorar l'eix comercial (365.000 euros); remodelació de la plaça de Vendre (35.000 euros); cursos formatius per a joves i adults (121.000 euros); recuperació del marge esquerre de la riera d'Argentona (121.000 euros); adequació de la Font Picant (180.000 euros); arranjament de parcs infantils (180.000 euros); condicionament de voreres (121.000 euros) i projecte de la piscina municipal (80.000 euros).

La consulta ciutadana, de la qual encara no s'ha donat a conèixer la data exacta, es podrà fer tant per via web com de manera presencial dipositant la butlleta a l'urna instal·lada a l'oficina d'atenció ciutadana. Hi estan cridats a participar els ciutadans majors de 16 anys, i podran escollir un total de tres projectes, que puntuaran de l'1 al 3 per ordre de preferència. Les que obtinguin més votacions s'inclouran en el proper pressupost municipal fins que es completi la quantitat destinada al procés participatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia