Urbanisme

municipal

urbanisme

L'Ajuntament de Banyoles vol renovar la part del sud del front d'Estany

El consistori disposa d'un avantprojecte que comprèn el tram des de la pesquera on hi ha l'oficina de turisme fins al paratge dels Desmais

L'Ajuntament de Banyoles ha elaborat un avantprojecte per a la renovació del front d'Estany, en el tram que va de la pesquera on hi ha l'oficina de turisme al paratge dels Desmais. La intervenció inclourà tant l'arbrat com les estructures d'obra, una part de les quals estan força deteriorades. També es preveu la substitució dels punts de llum del carril bici (col·locats arran de terra) perquè estan força malmesos.

El pressupost estimat –no es podrà concretar fins que no es redacti el projecte definitiu– és d'uns 300.000 euros. De moment no es disposa de finançament, però s'ha presentat l'avantprojecte a una convocatòria de subvencions de la Generalitat per a projectes relacionats amb el turisme, juntament amb altres propostes de diversos municipis de la comarca del Pla de l'Estany.

Aspectes a millorar

L'entitat naturalista Limnos ha reiterat recentment les crítiques que l'any passat, coincidint amb l'inici del nou mandat municipal, havia fet per l'estat de l'entorn de l'estany, tant al terme de Banyoles com al de Porqueres. A l'equip de govern banyolí li ha molestat l'actitud de Limnos perquè consideren que l'entitat estava al corrent de l'avantprojecte de reforma.

Però al marge de l'aspecte del tram que es renovarà, Limnos ve reclamant als ajuntaments de Banyoles i Porqueres altres intervencions, com la recuperació de la figura dels vigilants. “Durant l'estiu –alerta el col·lectiu naturalista– els agents rurals no poden controlar la pesca perquè estan més pendents dels incendis, i el furor pels triatlons i la natació en aigües obertes ha fet proliferar el bany i la natació fora de les zones autoritzades a l'entorn de l'Estany. No es farà prou cas d'aquesta problemàtica fins que algun dels nois o noies que es banyen a l'espai natural saltant dels arbres de can Morgat pateixi alguna lesió que tots lamentarem per no haver previngut.” Una altra reclamació es refereix a les runes que s'estan acumulant al recinte de l'antic restaurant La Masia o l'abandonament que, segons ells, mostra el minigolf del Vilar.

LA XIFRA

300.000
euros
és el cost estimat de la reforma, segons l'avantprojecte de l'Ajuntament

LA FRASE

El furor pels triatlons i la natació ha fet proliferar el bany fora de les zones autoritzades
Limnos
ENTITAT NATURALISTA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia