Medi ambient

MEDI AMBIENT

Nova fase de recuperació de prats a l'Alta Garrotxa

Aquesta tongada de treballs abraça 9,5 hectàrees de tres finques diferents, a Montagut i Oix i a Camprodon

L'ambiciós projecte d'anar reobrint espais a l'Alta Garrotxa per afavorir-hi les pastures i la diversitat d'espècies està avançant amb l'inici d'una nova tongada de treballs. El mes passat es va començar a treballar en una fase que inclourà les finques de Romegueres i de mas Costejà (dels termes municipals de Camprodon i de Montagut i Oix, respectivament), així com una zona de reduïdes dimensions de Pera (Montagut i Oix) on ja s'havia actuat fa tres anys. En total, es condicionaran 9,5 hectàrees. Si es compleixen els terminis previstos, els treballs s'acabaran a principis de març.

La feina la fan quinze treballadors de la cooperativa La Fageda de Santa Pau, que ocupa persones amb discapacitats. La nova intervenció té un pressupost de 45.000 euros, majoritàriament cobert amb recursos de l'Obra Social “la Caixa”. En el conveni corresponent, hi participen també la Diputació i el Consorci de l'Alta Garrotxa.

La tria dels llocs on es recuperen pastures es fa a partir de la situació existent a la dècada del 1950 (just abans del gran èxode de l'Alta Garrotxa cap a les ciutats), plasmada en un reportatge de fotografies aèries.

Indicis de resultats positius

Els responsables del projecte creuen que encara és aviat per valorar de manera concloent els efectes del projecte en el vessant mediambiental, però sí que assenyalen l'existència d'indicis que s'està anant en la direcció desitjada. L'objectiu que s'havien marcat –i que tot indica que s'aconseguirà– era afavorir la presència de fauna associada als espais oberts. Posen d'exemple els ratpenats i les papallones. Pel que fa a la ramaderia, aquesta nova fase permetrà el manteniment d'un ramat d'una cinquantena de vaques a Pera i Romegueres i, possiblement, facilitarà que hi puguin pasturar xais, com abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.