Medi ambient

A Gandia es pretén regar el camp de golf de la marjal amb aigua potable

La comissió d'urbanisme que havia d'aprovar la proposta s'ajorna fins dilluns, després de denunciar Compromís irregularitats en la documentació aportada

El regidor del Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de Gandia, Facund Puig, ha comparegut en roda de premsa per tal de valorar el document que a, partir de dilluns, el govern del PP enviarà a la Conselleria de Medi Ambient.

Concretament, la Memòria Ambiental del Pla Especial de la Marjal i del BIC de l'Alqueria del Duc que contempla un camp de golf a la zona humida.

En primer lloc, Compromís ha denunciat els dèficits en el procés de tramitació del document que s'enviarà a la Conselleria, ja que l'expedient incorpora documents com la memòria patrimonial i la memòria de sostenibilitat econòmica redactats amb posterioritat al període d'informació pública. Per tant, els interessats no han pogut presentar al·legacions.

A més, tal com observa l'informe emés per l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de Gandia, alguns dels documents incorporats a l'expedient tenen data posterior a l'elaboració de la memòria ambiental, en particular l'informe favorable de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que és de data 8 de juliol de 2013, i no està considerat en la proposta de Memòria Ambiental, malgrat la transcendència del mateix.

D'altra banda, la documentació estaria incompleta i a l'expedient li faltaria, segons Puig, un estudi acústic que estiga referit a tot l'àmbit d'actuació del Pla Especial (segons preveu la legislació valenciana en matèria acústica) i no només a l'espai que ocupa el camp de golf.

En aquest sentit, segons apunta també l'informe de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de Gandia, l'expedient hauria de contindre un informe de l'Interventor de l'Ajuntament perquè la inversió contempla despeses per a l'Ajuntament.

Per a Compromís, un dels problemes més greus que tindrà la instal·lació, si arriba a construir-se, serà l'obtenció de l'aigua necessària per a regar l'herba.

La consultora encarregada de respondre les al·legacions diu que s'obtindrà del tractament terciari de les aigües residuals depurades en l'EDAR Safor Sud,però el síndic portaveu dels ecovalencianistes de la ciutat ducal assegura que “això no ho vorem en la vida”. A més, en cap lloc es diu què costarà la inversió per a permetre el tractament terciari i el transport fins a les instal·lacions del camp de golf, ni evidentment, qui les pagarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.