Medi ambient

Més de 60 famílies participen al programa d'horts urbans d'Ontinyent

Els usuaris utilitzen terrenys en desús per al cultiu ecològic de verdures per a l'autoconsum

Es tracta d' una iniciativa que fomenta la protecció de l'horta i el territori

Més de 60 famílies d'Ontinyent estan beneficiant-se del programa d'horts urbans impulsat per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ontinyent i que ha posat en marxa la colla ecologista L'Arrel. El programa gestiona la cessió de terrenys en desús als ciutadans que ho sol·liciten per al cultiu ecològic i d'autoconsum, de manera que “es fomenta la protecció de l'horta i del territori on vivim”, segons paraules del regidor, Fran Quesada, que ha afegit que el projectes “és un èxit pel que fa als usuaris”.

La intenció de la regidoria és “aconseguir que entitats bancàries i particulars cedisquen els terrenys que no poden utilitzar per a incloure'ls en el banc de terres que després s'ofereixen a les famílies mitjançant la colla ecologista L'Arrel. D'aquesta manera, la xarxa d'horts compta ja amb bancals en funcionament en la zona del recinte firal; en el barri del Llombo; la contornada del poliesportiu municipal; a Villa Pesquera, vora el riu, i prop del pont del Salt del Bou. En total, són més de deu fanecades les que treballen més de cent usuaris.

Les verdures que s'hi cultiven, que són generalment verdures de temporada, s'han de cultivar necessàriament per a l'autoconsum, ja que n'està prohibida la venda, i ecològicament, està prohibit l'ús de productes fitosanitaris o químics.

Els usuaris compten amb el suport dels membres de l'agrupació ecologista, que deixen preparada la terra per al seu cultiu i assessoren en les tècniques del cultiu ecològic i tradicional.

D'aquesta manera es pretén fomentar l'agricultura ecològica, recuperar la xarxa de regadiu de séquia i fomentar l'autoconsum de productes locals. A més, la colla està duent a terme un banc de llavors, amb el suport de la Regidoria d'Agricultura per a tancar el cercle: que la gent tinga accés a la terra, a les llavors autòctones i que puga produir el seu propi aliment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.