Urbanisme

urbanisme

Nou intent per legalitzar els polèmics pisos Baker d'Amer

El ple aprova les modificacions urbanístiques per adequar el projecte amb els vots del govern de CiU i de Moisès Garcia, que consuma el trencament amb ERC

La formació republicana s'absté

L'Ajuntament d'Amer va iniciar ahir l'enèsim intent per legalitzar els polèmics pisos Baker. Es va aprovar la modificació puntual de diverses unitats d'actuació de manera inicial. Va rebre els vots dels sis regidors del govern local (CiU) i el de Moisès Garcia, exregidor d'ERC i des d'ahir regidor no adscrit a cap grup municipal. Els quatre representants d'ERC s'hi van abstenir. “L'objectiu és donar sortida a la millor solució possible per al poble d'Amer”, va explicar l'alcalde, Albert Plana.

Esquerra no va donar suport a la proposta del govern local, però va admetre la necessitat de resoldre aquesta qüestió: “No necessiten els nostres vots per tirar això endavant; tant de bo se'n surtin; serà complicat”, va assegurar Xavier Targa, portaveu d'ERC, que va alertar, però: “Dubtem de la legalitat d'aquesta modificació de normes.” El republicà va lamentar les “presses” en la modificació aprovada ahir i va denunciar no haver tingut “temps suficient per revisar a fons l'expedient”. Finalment Targa va recordar que aquesta qüestió està als jutjats: “Abans de fer aquests moviments en fals, hauríem d'esperar què diuen els jutges.”

Garcia no va compartir l'opinió del seu antic grup polític i va defensar el vot afirmatiu per “buscar el mínim perjudici per al poble”. El regidor no adscrit va explicar que si no es feia el canvi, les conseqüències serien pitjors: “Si com a poble hem de pagar més per la solució que pel mateix greuge, ens ho hem de fer mirar”. Narcís Junquera, primer tinent d'alcalde, va cloure el debat apel·lant a “anar al gra i aprovar el que s'hagi d'aprovar” i recordant a Targa: “Part dels plànols originals del projecte es van fer quan vostè era alcalde.”

Garcia trenca amb ERC

El ple va començar amb la formalització del trencament de Garcia amb el grup d'ERC. “Ha estat una decisió molt difícil i complicada: el meu grup i jo tenim diferències de criteri amb els pisos Baker”, va explicar Garcia, que va lamentar no haver sabut arribar amb el seu grup a “un punt en comú”.

El des d'ahir regidor no adscrit a cap grup municipal va explicar que ell es deu a la gent i que, per tant, continuarà al ple, i va reafirmar que se sent d'ERC. “Si he de demanar disculpes a Esquerra, ho prefereixo abans d'haver de disculpar-me al poble d'Amer”, va sentenciar. Cap membre del seu antic grup va voler fer cap comentari. Des de CiU, Junquera va qualificar de “valent” i “honrat” el gest de Garcia.

LA FRASE

L'objectiu és donar sortida a la millor solució possible per al poble d'Amer
Albert Plana
Alcalde d'Amer

Votació contra la secretària

El ple d'ahir va debatre l'expedient a Concepción Aguilera, secretària i interventora. Just ahir feia quinze dies que se l'havia apartat de les funcions. “S'ha optat per obrir-li un expedient de suspensió de feina, per actuacions que entorpien el correcte procediment de l'Ajuntament”, va explicar l'alcalde, Albert Plana. Ahir mateix, per exemple, no es va poder aprovar l'acta del darrer ple “perquè no està feta”, segons va relatar el batlle. L'expedint va tenir els vots de CiU i de Moisès Garcia. En canvi, ERC es va abstenir i va censurar els veïns que fa quinze dies van increpar la secretària, una actitud “més pròpia d'un poble de l'oest”, segons Xavier Targa. L'alcalde va anunciar que l'expedient contra la secretària serà instruït per Joan Plana, del servei territorial de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia