Medi ambient

medi ambient

Primers horts públics per als veïns de Campdevànol

L'Ajuntament arriba a un acord amb la propietat del Martinet per habilitar-hi parcel·les

A Ripoll amplien les de Cal Déu, i a Olot reordenen els del Montsacopa

Els veïns de Campdevànol poden optar per primera vegada a tenir un hort. Estan ubicats a la zona del Martinet, a la façana del riu Freser, al seu pas per la població. L'Ajuntament ha signat un conveni amb la propietat dels terrenys per a la gestió d'aquest espai, on ha habilitat un total de vint-i-quatre horts d'uns trenta metres cadascun.

Ara l'Ajuntament ha iniciat el procés per adjudicar aquests horts als veïns que ho sol·licitin per dur-hi a terme una activitat hortícola ecològica i, a més, que les hortalisses que n'obtinguin siguin exclusivament per a consum propi.

Preocupació a Ripoll

A Ripoll, l'Ajuntament ha decidit ampliar la zona d'horts municipals de Cal Déu, la qual cosa permetrà eliminar la llista d'espera actual i, per altra banda, calmar els ànims dels hortolans actuals, els quals temen que amb la nova adjudicació que s'ha de fer per complir amb la normativa de quan es va habilitar aquesta àrea de conreu urbana els toqui una parcel·la que no és la que tenen en l'actualitat. L'ampliació, però, solucionarà aquests problemes.

Horts volcànics a Olot

A la capital de la Garrotxa, hi ha més de tres-cents horts. Estan repartits en diversos espais. On n'hi ha més és al sector de la urbanització de Benavent i en una àrea de la falda del volcà Bisaroques. També n'hi ha entre el parc Nou i el vial Sant Jordi; entre la part superior del passeig de Sant Roc i el volcà Montolivet i, entre altres espais, en una illa sense urbanitzar propera al pont de la Ceràmica. Ara l'Ajuntament d'Olot ha impulsat un pla estratègic d'usos de la reserva natural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa del volcà Montsacopa per recuperar-ne la centralitat –està enclavat al centre de la citat– i per convertir-lo en la peça clau del futur parc i museu dels volcans. Ara ha executat la primera actuació, que ha consistit en la rehabilitació de la gredera d'aquest volcà i la seva senyalització per a usos pedagògics.

A partir d'aquest moment, l'Ajuntament d'Olot anirà programant inversions anuals per a aquest espai. Entre moltes altres coses, la reordenació dels horts que hi ha hagut, sobretot, a la banda que dóna a Sant Miquel és una de les actuacions que té previstes.

LA XIFRA

24
horts
són els que està preparant l'Ajuntament de Campdevànol al sector fluvial del Martinet.

LA DATA

2014
Aquest any
els horts de Cal Déu de Ripoll seran ampliats i hi haurà una segona adjudicació de parcel·les.

LA XIFRA

300
parcel·les
hortícoles públiques hi ha repartides en diversos espais de la ciutat d'Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia