Serveis

El transport d'Alacant és el més car de les principals ciutats valencianes

Estudis comparatius subratllen la diferència existent entre unes demarcacions i altres

El transport públic d'Alacant i de la resta de la comarca és el més car de les principals ciutats valencianes, un fet que se suma a les greus mancances que es pateixen en aquesta demarcació en matèria de mobilitat.

El col·lectiu de Joves amb Compromís ho han denunciat en reiterades ocasions sense aconseguir cap mesura capaç de deturar l'escalada interminable de pujades en el preu dels bitllets.

Si es compara l'abonament de 10 viatges del Tram amb el del metro de València, s'observa com el transport alacantí costa 1,25 euros més, tot i que ambdós mitjans de transport estan operats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Alhora, aquest abonament del Tram i autobús –amb un preu de 8,45 euros- supera els 8,2 euros que costa l'abonament d'autobús de Castelló o els 8,4 euros que val l'abonament del bus a Elx, unes dades que demostren que els ciutadans d'Alacant i la resta de la comarca són els que més paguen pel transport públic.

Al mateix temps,s'ha de dir que a Alacant no existeix cap abonament mensual per als joves com el que hi ha a València, on disposen de viatges il·limitats per 30 euros al mes. A aquesta demarcació, només és possible comprar un abonament de 30 viatges per 21,20 euros, una tarifa que resulta més cara comparativament parlant.

Davant aquesta situació, des de Joves amb Compromís reclamen que el preu del transport públic a l'Alacantí s'equipare al preu de les principals ciutats valencianes i, per descomptat, tornen a reclamar millores en el transport públic “que garantisquen una mobilitat digna i sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.