Medi ambient

MEDI AMBIENT

Oposició ecologista a l'ampliació d'una granja de porcs de Cornellà

L'entitat naturalista del Pla de l'Estany Limnos i l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) han al·legat contra el projecte d'ampliació d'una granja de porcs de Cornellà del Terri perquè consideren que implicarà un excés de la producció de purins i, de retruc, això tindrà conseqüències negatives per al medi ambient. D'altra banda, les dues entitats posen en dubte que sigui possible el trasllat del volum de purins que es generarà a les instal·lacions, sobretot si es té en compte –recalquen– que “sovint s'utilitzen les mateixes finques per a l'abocament de diferents explotacions agràries, fet que implica un excés de purins i la conseqüent contaminació del aqüífers”.

Segons el projecte, presentat per Puig Gifreu SCP, l'ampliació preveu fins a 6.374 caps de bestiar porcí i un increment de la càrrega ramadera nitrogenada en més de 5.000 quilos de nitrogen l'any. Això vol dir –s'afegeix en l'al·legació– que la granja produiria al cap de l'any 33.884 quilos de nitrogen.

Risc de contaminació

Limnos i l'ANG van explicar ahir que la granja està situada en un lloc especialment sensible de la conca del riu Terri des del punt de vista mediambiental, atès que –assenyalen– té el torrent de Marmanya a menys de 150 metres, el riu Revardit a 650 metres i el mateix Terri a 755 metres. Quant a la fauna, recorden que a la zona hi viuen poblacions d'espècies interessants i protegides per la directiva hàbitats de la UE, com el barb de muntanya, la nàiada allargada o el blauet, que podrien quedar afectades en casos d'abocaments.

Com a norma general, les dues entitats s'oposen a l'ampliació de les granges de porcs i demanen una moratòria en l'ampliació d'instal·lacions d'aquest tipus fins que disminueixi el nitrogen dels aqüífers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia