Administracions

Tiana rectifica i no obliga a usar el “cubell espia”

Els veïns decidiran de forma voluntària si fan ús del cubell amb xip identificatiu

L'Ajuntament de Tiana no obligarà els seus veïns a fer ús del ja batejat al municipi com a “cubell espia”, uns recipients per a la brossa que porten incorporat un xip identificatiu que permet controlar quin tipus de restes llença cada família i, en conseqüència, si separen bé les escombraries.

En una primera fase i davant l'aparició de detractors del nou sistema, el govern de Tiana va alertar que només recolliria la brossa dipositada en els dos cubells que es van distribuir el mes passat entre la població (un cubell marró per a l'orgànica i un altre de color gris per al rebuig). En aquell moment, el regidor de Medi Ambient, Héctor González (PSC), ja va defensar que el sistema no vulnerava la llei de protecció de dades (un dels aspectes criticats), atès que cap veí no havia de presentar cap document oficial per recollir els seus cubells. Per tant, sempre ha mantingut que la iniciativa se sustentava “en la confiança i en la voluntarietat del veïnat de prendre-hi part”, tot i l'amenaça de deixar sense recollir les restes que es dipositessin al carrer mitjançant qualsevol altre sistema.

Finalment, però, només els veïns de Tiana que així ho vulguin usaran el “cubell espia”, un sistema que, en paraules de González, “també serveix per assegurar que l'empresa que es dedica a la recollida passa per totes les llars i la brossa acaba al lloc que li pertoca”. El govern de Tiana, que es va estalviar la discussió en un ple municipal del nou sistema de recollida de brossa, va apostar pel xip identificatiu en detectar “un cert relaxament entre la població a l'hora de separar la brossa”.

Però la nova aposta, que suposava una despesa que en cap cas es cobria amb diners del pressupost municipal, va despertar el rebuig de molts veïns. Entre aquests, els d'aquells que viuen en blocs de pisos, que van veure com l'Ajuntament s'inventava uns penjadors per dipositar tots els cubells a l'entrada a l'edifici. Una imatge que els veïns van rebutjar ja d'entrada.

El regidor de Medi Ambient no ha valorat els canvis introduïts en els darrers dies en el sistema de recollida de la brossa, en espera que el govern redacti un comunicat oficial per explicar els canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia