Medi ambient

Precinten els dos mòduls instal·lats a l'Illa del Fluvià

S'hi havia iniciat un servei de lloguer de caiac, però l'Ajuntament diu que no s'ha demanat llicència per instal·lar els dos barracons

El promotor defensa que ja té tots els permisos

Continua l'estira-i-arronsa entre el promotor del projecte Illa del Fluvià (a la desembocadura del riu) i l'Ajuntament de Sant Pere Pescador. Aquest cap de setmana passat la societat Canales del Fluvià va iniciar una activitat de lloguer de caiac i surf de rem a la drassana principal i al nou pantalà instal·lat a principi de mes. Ahir, però, l'Ajuntament va precintar els dos mòduls prefabricats on s'havia de gestionar aquest servei. El precintament arriba després dels dos decrets municipals (l'11 de juny i el 18 de juliol) per aturar uns moviments de terra i la instal·lació dels dos mòduls. L'Ajuntament afirma que el promotor no ha demanat cap llicència per a aquestes actuacions.

Amb els mòduls precintats, però, no queda clar si continuarà l'activitat de lloguer de material nàutic, ja que en aquest espai també s'hi ha col·locat una carpa. L'alcalde, Jordi Martí, explica que l'Ajuntament està estudiant si l'activitat que s'ha iniciat a la desembocadura del Fluvià, la instal·lació del pantalà i ara d'una carpa són compatibles amb els usos permesos en aquest paratge. Martí avança, però, que tractant-se d'un sòl no urbanitzable és probable que aquesta activitat necessiti uns permisos previs, que haurà d'avalar la comissió d'Urbanisme i que no s'han demanat.

Denúncies encreuades

Per la seva banda, Enric Latorre, el promotor, es mostra convençut que, com a titular d'una concessió per a l'ús de la làmina d'aigua, ja té els permisos necessaris per començar l'activitat. De fet, Latorre defensa que és l'únic titular d'una concessió i d'una autorització per gestionar activitats de lloguer d'amarradors en aquest paratge.

En aquest sentit, Latorre ja ha posat denúncies contra les activitats que avui es desenvolupen en aquell sector (Club Nàutic, amarradors municipals i fins i tot l'activitat d'un càmping, que té uns amarradors), perquè afirma que són instal·lacions irregulars, sobre el domini maritimoterrestre o en el perímetre del Parc Natural dels Aiguamolls. L'Ajuntament, però, respon que es tracta d'activitats i instal·lacions pre-existents, que en tot cas s'han de regularitzar, i que en certs casos han iniciat els tràmits per fer-ho, però que en cap cas això pot justificar que es vulgui iniciar una nova activitat sense cap tipus de permís.

La Generalitat analitza les actuacions en curs

Consultat per aquest diari, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es limita a confirmar que s'estan analitzant les actuacions que s'han dut a terme recentment a la desembocadura del Fluvià. La Generalitat també està analitzant les denúncies impulsades per l'Ajuntament, per establir si cal obrir un expedient sancionador, tant pel que fa a una possible infracció de la legislació de costes en la servitud de protecció del domini públic maritimoterrestre com a una infracció de la legislació urbanística per implantacions no autoritzades en sòl no urbanitzable. La Generalitat també especifica que s'han comunicat els fets a la demarcació de Costes de l'Estat a Girona perquè valori si correspon incoar un expedient sancionador d'acord amb les seves competències sobre el domini públic maritimoterrestre. El conflicte entre l'Ajuntament i el projecte Illa del Fluvià es basa en la interpretació del que permet la concessió per a l'ús de la làmina d'aigua, concessió de la qual és titular el promotor Víctor Latorre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.