Medi ambient

Fan aturar més activitats a l'Illa del Fluvià, a Sant Pere

L'alcalde fa requisar material per fer caiac i surf de rem per falta de llicència

És el quart cop que hi intervé

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, ha signat el quart decret per aturar activitats que s'estan desenvolupant sense llicència a la base nàutica de la desembocadura del riu Fluvià. Aquest cop Martí ha actuat perquè s'ha començat a llogar material per anar amb caiac i surf de rem a l'Illa del Fluvià. Ahir mateix un equip de la brigada municipal acompanyat dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar fins al lloc i va requisar una part del material que hi havia.

L'alcalde diu que no pot permetre la “política de fets consumats” que està duent a terme el promotor ni que s'iniciïn activitats sense llicència. I demana la col·laboració de la Generalitat i l'Estat. “S'ha de veure a l'inrevés: si l'Ajuntament no hagués actuat, què seria ara l'Illa del Fluvià; en comptes de dos mòduls, quants n'hi hauria; en comptes d'un pantalà, potser serien molts més”, es lamenta.

Segons el promotor de l'Illa del Fluvià, Víctor Latorre, ell té tots els permisos perquè va demanar llicència fa un any i, per tant, assegura, passat un termini el silenci administratiu és positiu. A més, segons denuncia, l'Ajuntament no podia actuar d'aquesta manera perquè “no és competent” a la làmina d'aigua del Fluvià, on es desenvolupa l'activitat. Per això, segons ha explicat a aquest diari, estudiarà mesures legals contra l'actuació de l'Ajuntament. També ha avançat que dilluns anirà a recuperar el material requisat ja que pensa que retirant-lo n'hi havia prou.

La polèmica va començar al juliol amb la instal·lació dels pantalans i amenaça de continuar ja que el propietari vol tancar el pas de vehicles i l'Ajuntament s'hi oposa.

LA XIFRA

4
decrets
ha fet l'alcalde els últims mesos per aturar activitats promogudes sense llicència a Illa del Fluvià.

Demana ajut a l'Estat i la Generalitat

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, demana més suport a les administracions de l'Estat i la Generalitat, que tenen competències a la zona de la desembocadura del Fluvià, afectada per la servitud de Costes i pel Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Per això Martí ha demanat una reunió urgent a la Generalitat per parlar monogràficament de la qüestió de la desembocadura del riu Fluvià i dels problemes amb l'Illa del Fluvià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia