Urbanisme

Urbanisme

Millores a l'accés de Tiana

Tiana diu adéu al doble revolt

El trencament simbòlic d'una olla dóna el tret de sortida a les obres de redreçament de la carretera d'accés a la vila

Un grup de veïns recull signatures contra el projecte i acusen l'equip de govern de “manca de transparència”

Fa més de cent anys que els vehicles que accedeixen a Tiana han de fer un doble revolt molt marcat que provoca que autobusos i camions que baixen en direcció a Montgat es trobin de cara amb els cotxes que pugen cap al poble. No es tracta d'un punt negre pel que fa als accidents però des del 1909 hi ha projectes per redreçar el tram. Finalment, l'obertura del passeig de la Vilesa tirarà endavant amb el finançament de la Diputació de Barcelona, que hi aporta 270.000 euros un cop l'Ajuntament ha acabat l'expropiació de les finques afectades. Ahir, en el marc de la festa major del municipi, es va fer l'acte simbòlic de trencament d'una olla de terrissa en una paret de can Guardiola i està previst que els treballs d'enderroc d'aquesta finca i de part de dos jardins del carrer de la Pau comencin a final de setembre.

Desacord veïnal

La plataforma veïnal La Tiana del Segle XXI recull signatures per denunciar el que consideren una “manca de transparència” per part de l'equip de govern. La portaveu del col·lectiu, Ruth Rodrigo, assegura que el projecte, que té el vistiplau de tots els grups municipals, ha tirat endavant “sense passar pel ple i sense que s'hagi fet cap informació pública”. Per això reclamen més informació i que es puguin estudiar alternatives abans que comenci l'enderrocament. Mantenen que el doble revolt és un signe d'identitat de la vila i els preocupa que el nou traçat converteixi el passeig en una via ràpida, en contradicció amb el pla d'alentiment del trànsit al centre que impulsa l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia