Infraestructures

Fons de Foment per bonificar peatges a Lleida

El ministeri preveu 750.000 euros per treure els camions de l'N-240

El pressupost del 2015 del Ministeri de Foment preveu una partida de 750.000 euros que s'emportarà la concessionària d'autopistes Abertis a canvi de bonificar el peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc per als camions.

La mesura, avançada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, encara no està ratificada ni signada, i ahir el diputat lleidatà del PP al Congrés dels Diputats, José Ignacio Llorens, descartava el desdoblament de l'N-240 a les Garrigues. Aquesta inversió, quantificada en uns 100 milions, és la que encara es desconeix si finalment l'assumirà Abertis o la farà Foment més endavant.

De moment, Llorens apuntava que la solució més factible és repetir a Lleida el mateix tracte que s'està fent a l'N-II entre Vidreres i la Jonquera (Girona). El que tampoc se sap encara és el percentatge de bonificació i si anirà vinculada a la prohibició dels camions de circular per l'N-240, fet al qual s'oposa el sector del transport.

Llorens va explicar ahir la part lleidatana del pressupost de l'Estat pel 2015, que serà de 39 milions d'euros, menys que en anys anteriors i que el diputat va atribuir a l'esforç d'èpoques passades en el TAV i el canal Segarra-Garrigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia