Administracions

L'empresariat avala l'àrea metropolitana del Gironès

Els representants de Pimec Comerç de Girona, crítics en un principi, sostenen que és un “mal menor”

La FOEG i la Cambra de Comerç la valoren positivament com a exemple de col·laboració

Els principals actors empresarials i comercials de les comarques gironines, Pimec Comerç Girona, Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i Cambra de Comerç, avalen i veuen amb bons ulls la iniciativa d'impulsar la gran àrea metropolitana estratègica del Gironès.

Les tres entitats consideren que amb aquesta acció es defensa el model comercial català i es barra el pas a una possible “barra lliure” pel que fa a la implantació de grans superfícies comercials, com ha passat en altres llocs de l'Estat. A més, també veuen bé que la trama urbana de Salt es consolidi i no s'ampliï.

Pimec, el més crític

El més crític en un primer moment va ser Pimec Comerç Girona, que ara fa uns mesos es va mostrar molt crítica amb aquesta iniciativa. En aquell moment, i davant la petició dels cinc municipis a l'Ajuntament de Girona per dur a terme aquesta delimitació conjunta de la TUC, van mostrar la seva preocupació i perplexitat perquè “una diversitat d'informacions” no “aclarien” el possible projecte futur, com tampoc la posició de molts interlocutors. Ara, i en espera d'estudiar l'acord que els cinc municipis signaran divendres, tot i havent-ne estat informats, ho avalen com a “mal menor”. El president de Pimec Comerç Girona, Josep Maria Vergés, creu que l'opció és “la menys dolenta” per al comerç de proximitat. Vergés es mostra satisfet, especialment per Salt, que en un primer moment, diu, volia ampliar la trama urbana quan ara només la consolida, la qual cosa és “un avantatge”. “Ara els agents econòmics podrem dir-hi la nostra, perquè hi haurà d'haver estudis socioeconòmics; és a dir, no serà una barra lliure, que és el que ens feia por”, raona Vergés, que adverteix: “Si tota la preocupació d'un alcalde és posar sobre els terrenys metres quadrats de superfície comercial, entre 800 m² o 2.500 m², ja deixem de ser poble, tenint Girona al costat, que ja fa aquesta funció”.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, explica que des del convenciment de creure sempre en la col·laboració entre empreses, la proposta és “bona i important per la col·laboració entre els cinc municipis que volen impulsar aquesta iniciativa”. Espadalé també recorda que les polítiques de la Generalitat, en matèria d'urbanisme, van en la línia en què es planteja aquest acord.

La FOEG, per la seva banda, valora de manera positiva “totes les iniciatives que serveixin per unificar criteris a favor dels interessos de la societat gironina”. “La idea de treballar conjuntament és molt bona, després caldrà analitzar cada acció concreta”, destaca: “La unió i el fet d'evitar personalismes de cada municipi va a favor de l'economia i també pot facilitar que es puguin atraure cap a la zona més inversions d'empreses”.

Els ajuntaments de Fornells de la Selva, Girona, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix subscriuran aquest divendres l'acord per impulsar l'àrea metropolitana estratègica del Gironès. Aquesta àrea comporta l'atorgament de la trama urbana consolidada i conurbada amb l'Ajuntament de Girona, cosa que permetrà el desenvolupament comercial dels municipis que fins al moment actual tenien limitada aquesta capacitat (Fornells de la Selva, Vilablareix i Sarrià de Ter) i la consolidació de la trama ja existent al municipi de Salt.

LA FRASE

Ara els agents econòmics podrem dir-hi la nostra, perquè hi haurà d'haver estudis socioeconòmics
Josep Maria Vergés
president de pimec comerç girona

LA XIFRA

5
municipis,
Girona, Salt, Fornells de la Selva, Sarrià de Ter i Vilablareix, impulsen l'àrea metropolitana estratègica del Gironès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.