Urbanisme

Sant Feliu anul·la el pla que permetia fer 300 pisos a tocar de Collserola

El projecte preveia una carretera en un paratge natural per evitar el pas de camions per un barri

El canvi de govern municipal n'ha motivat la suspensió

Sant Feliu ha donat, definitivament, carpetada al pla que preveia la construcció d'uns 300 pisos a tocar de Collserola. El ple municipal va aprovar ahir deixar sense efecte la modificació puntual del pla general metropolità a l'àrea de contacte entre Collserola i el municipi, al sector del Mas Lluí. Aquest planejament va ser aprovat, de manera inicial, per l'anterior equip de govern de Sant Feliu, format pel PSC i CiU. ICV-EUiA, llavors a l'oposició, va prometre en la campanya electoral que revocaria aquesta aprovació. Els ecosocialistes, ara al govern –amb CiU–, van encarregar un informe a la UPC que va recomanar tirar enrere el pla i iniciar un avanç de nou equipament.

L'alcalde, Jordi San José, explica que l'anterior govern havia previst “requalificar una zona verda”, de 15.000 m², amb la intenció que s'hi construïssin prop de 300 pisos “i obtenir així diners que permetessin finançar una carretera, la de la Sànson, i altres operacions urbanístiques”. Aquesta carretera havia de donar servei a la planta de ciment Sànson i travessar la zona natural del torrent del Lluc,“i era important perquè la planta llavors tenia un trànsit molt elevat de camions que travessaven el barri del Mas Lluí”, recorda San José.

La planta de ciment està ara inactiva, tot i que no ha tancat les portes, per la qual cosa el consistori considera que ja no és necessària la carretera. “Aquesta planta, que ara no té activitat, té una propietat amb unes expectatives i ja veurem què passa d'aquí a deu anys”, reconeix, tanmateix, l'alcalde. “Nosaltres pensem que no s'havia de construir en una zona verda d'ús públic, no s'havia de passar de públic a privat per tenir un finançament, i per aquest motiu hem aprovat anul·lar aquest planejament i preservarem aquesta zona verda. Farem un parc on volien fer pisos”, conclou San José.

L'Associació de Veïns de Mas Lluí es mostra molt satisfeta per la retirada del pla. Aquesta entitat ha estat molt bel·ligerant des que va conèixer el projecte i ja el 2009 alertava de greus irregularitats. “Hem defensat amb rigor i honestedat els nostres drets”, asseguren els representants veïnals.

L'Associació de Veïns de Mas Lluí està així mateix contenta pel fet que s'està habilitant un parc, “i no pas un edifici de 90 habitatges”, a la zona més propera de Sant Just. Es tracta d'una ampliació del parc Europa per connectar amb una zona verda del municipi proper de Sant Just. La connexió entre les dues àrees permetrà guanyar un parc de tres hectàrees a cavall dels dos municipis. El nou espai inclourà una zona de jocs infantils de 5.500 m².

LA XIFRA

15.000
metres quadrats
de zona verda es volien requalificar per permetre la construcció d'uns 300 pisos.

LA DATA

26.02.15
és el dia
en què el ple va aprovar deixar sense efecte la modificació del PGM a l'àrea de contacte amb Collserola.

LA FRASE

Nosaltres pensem que no s'havia de construir en una zona verda. Farem un parc on volien fer pisos
Jordi San José
Alcalde de Sant Feliu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia