Medi ambient

L'Estat crea aiguamolls artificials al Delta

Els filtres verds de Deltebre i Amposta entren en servei després de cinc anys

Després de cinc anys d'obres i una inversió de 14,6 milions, la societat estatal Acuamed ha obert al públic els aiguamolls artificials d'Illa de Mar, a Deltebre, i l'Embut, a Amposta. Es tracta dels filtres verds, inclosos en el pla integral de protecció del delta de l'Ebre, que han d'ajudar a depurar, per decantació, l'aigua que arriba a les badies i llacunes deltaiques procedents del conreu de l'arròs a través de les séquies. Coincidint amb la celebració, aquesta setmana, del Dia Mundial de l'Aigua, els aiguamolls, els més grans construïts artificialment per depurar a Europa, s'obren amb rutes interiors, un mirador d'aus, àrees d'esbarjo i elements informatius.

Tot i que el projecte es va posar en marxa l'octubre del 2010 i tenia un termini d'execució de 24 mesos, la responsable de l'obra, Azahara Peralta, ha admès en declaracions a l'ACN que hi va haver “dificultats” i modificacions abans de lliurar-lo al govern estatal. Especialment, per la qüestió de l'abastament elèctric per garantir el bombament de l'aigua. Una despesa que puja a 20.000 euros anuals en cadascun dels dos aiguamolls, que assumiran els consistoris.

Recurs de la PDE

D'altra banda, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha recorregut contra l'arxivament provisional de les diligències per la construcció d'una bassa del regadiu del canal Xerta-Sénia en terrenys del Parc Natural dels Ports. El jutjat de Tortosa ha decidit tancar la investigació perquè no aprecia indicis de delicte en l'autorització de l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.