Serveis

Figueres tindrà pantalles que indicaran el temps per a l'arribada de l'autobús

Estaran en funcionament a final de mes en quatre parades del centre de la ciutat

L'empresa municipal Fisersa vol estendre-ho també a altres punts

Figueres tindrà pantalles que indicaran el temps per a l'arribada de l'autobús en les quatre parades principals del bus urbà, al centre de la ciutat. L'objectiu de la mesura és que els usuaris estiguin informats en temps real del pas dels vehicles. L'empresa supramunicipal Fisersa (que dóna servei a Figueres i Vilafant) ha incorporat un GPS a tots els busos de la flota, que està connectat a un servidor informàtic que permet controlar la situació dels vehicles.

Els responsables de Fisersa ja estan fent les proves amb els dispositius que entraran en funcionament a finals d'aquest mes d'abril. Les pantalles, alimentades amb energia solar, s'instal·laran a les parades de la Rambla, la plaça del Gra, la Font Lluminosa i la plaça Catalunya. Fisersa vol ampliar aquest servei a altres punts de la ciutat.

L'Ajuntament vol, d'aquesta manera, garantir la puntualitat del servei i, al mateix temps, poder agilitzar les solucions que calguin en cas d'alguna incidència de trànsit a les línies que circulen per la ciutat i l'àrea urbana de la capital altempordanesa.

El conseller delegat de Fisersa, Manel Toro, ha explicat que amb les noves pantalles “els usuaris tindran la informació del temps que falta perquè arribi el bus que han d'agafar i si aquest està complint l'horari previst”. Toro hi afegeix que “gràcies a la instal·lació d'un sistema GPS de localització a cada vehicle i pantalles a les quatre principals parades de la ciutat tindrem una informació que ens permetrà tenir una major capacitat de decisió”.

L'Ajuntament creu que la instal·lació del sistema d'ajuda a l'explotació (SAE), com s'anomena, serà un pas endavant en la millora del servei que s'ofereix des del transport públic de la ciutat. A mitjà termini es preveu ampliar la instal·lació de les pantalles a les parades de bus d'altres punts.

LA XIFRA

4
parades
del centre tindran aquest sistema: la Rambla, la plaça del Gra, la Font Lluminosa i la plaça Catalunya.

LA FRASE

Els usuaris tindran la informació del temps que falta perquè arribi el bus i si està complint l'horari
Manuel Toro
conseller delegat de fisersa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia