Medi ambient

El control de la mosca negra costarà 2 milions

El govern aprova el pla de lluita contra els simúlids dels pròxims tres anys

El govern va aprovar ahir el pla d'actuació per a la prevenció i el control de la plaga de la mosca negra i el mosquit pel període 2015-2017 amb un pressupost de 2,1 milions d'euros. Les comarques de l'Ebre són les més afectades, però el pla també inclou accions al Ter i el Segre. La realització de prospeccions als rius i els tractaments larvicides, amb un insecticida biològic amb una eficàcia del 98%, són les principals accions que es duran a terme.

De fet, els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) ja van fer la setmana passada una primera prospecció al riu Ebre per detectar la presència de larves de mosca negra als macròfits. Només al punt d'Aldover es van detectar larves, amb una densitat de 15 larves per quilo de macròfit, per la qual cosa els tècnics van decidir repetir la prospecció la setmana que ve i, en funció del resultat, iniciar els tractaments amb el producte biològic BTI.

Els tractaments contra la mosca negra a l'Ebre es van iniciar el 2004, quan la plaga afectava principalment la Ribera d'Ebre, però en els anys posteriors s'ha estès pel Baix Ebre. Els tractaments larvicides es fan amb helicòpter als rius Ebre i Segre per poder aplicar la quantitat necessària de producte en un temps assequible per cobrir els diferents punts, i amb barques al riu Ter.

Pel que fa al control del mosquit, es fa de manera similar al de la mosca negra, es controlen 8.000 hectàrees d'espai natural i 7.300 d'arrossar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona