Urbanisme

El vial de circumval·lació a l'església de Fornells de la Selva ja està obert

Ahir a la tarda es van treure les barreres, i els vehicles ja hi poden passar

Connecta els carrers Avellaners i Sant Cugat, i redueix el trànsit a dins el poble

L'Ajuntament de Fornells de la Selva ja ha obert l'enllaç entre els carrers Avellaners i Sant Cugat, per darrere l'església. Ahir es van acabar els treballs a la calçada que permeten la reobertura d'aquest vial, que ha estat en obres des de fa quatre mesos. El carrer fa funcions de minivariant i evita que els vehicles hagin de passar per davant de l'església i la plaça Catalunya per travessar el poble. De fet, la seva obertura ja va ajudar a reduir significativament la quantitat de trànsit que passa per la plaça.

Tot i que els vehicles ja hi poden circular, falta encara acabar detalls com ara la vorera del costat dels horts, per on passarà un carril bici. A l'altre costat del vial, el que dóna al poble, s'hi han disposat places d'aparcament i una vorera àmplia per als vianants. Les obres són la segona fase de reforma d'aquest vial. La primera fase va ser la construcció del carril, que ja va entrar en ús, i la segona ha consistit en la seva adequació. S'ha aprofitat també per enquitranar de nou el carrer Avellaners. El govern està estudiant també mesures per millorar la seguretat per als vianants i bicicletes a la plaça Catalunya. És una possibilitat que s'està estudiant i que es podria concretar els dies vinents. L'alcalde del municipi, Narcís Boschdemont, ha destacat la funcionalitat del nou vial. En el seu origen, durant el mandat passat, el vial es va plantejar com una alternativa econòmica a una variant que es reclamava per evitar que els vehicles que passen per la carretera de Campllong i la de Quart haguessin de travessar el poble. El context de crisi, però, va dilatar aquest projecte, i es va plantejar l'opció de construir aquest carrer per darrere l'església. La urbanització que ara s'acaba integra el nou vial a l'entramat urbà, alhora que es manté com a alternativa per descarregar de trànsit l'interior del nucli.

LES XIFRES

340
metres
fa aproximadament el vial que enllaça el carrer Avellaners amb el carrer de Sant Cugat.
4
mesos
han durat les obres per urbanitzar el vial, fer-hi voreres, un carril bici i places d'aparcament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia