Medi ambient

El CODE negocia una fumigació d'emergència a la Ràpita

Veïns i turistes es queixen de la plaga de mosquits que ha envaït la costa del Montsià la darrera setmana

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE) negocia una fumigació excepcional i d'emergència a la zona de costa de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar per solucionar la plaga de mosquits que afecta totes dues poblacions des de fa una setmana. Es tracta d'una mesura que espera el vistiplau de Delegació del Govern i que es duria a terme al llarg de 13 quilòmetres de platja. Tot i que, segons ha afirmat el portaveu del CODE, Raül Escosa, “l'únic que podem fer ara és un tractament auticida, és a dir, que ataqui els mosquits adults, però amb tanta extensió podria resultar ineficaç”.

No obstant això, Escosa ha reconegut que aquesta possible actuació seria la més encertada tenint en compte que “la magnitud del problema ha estat molt gran en els darrers dies”. Segons l'expert, la plaga procedeix de la zona coneguda com la punta de la Banya, un espai protegit en el qual no està permès dur a terme fumigacions. L'inici de la proliferació dels insectes podria situar-se prop del 31 de juliol, com a conseqüència de les intenses pluges que es van registrar al territori. “Calculem que en aquell moment es van desenvolupar moltes larves que han buscat a les costes més properes, a uns tres quilòmetres, amb l'objectiu d'aconseguir sang per retornar a la punta de la Banya i posar més ous”, ha aclarit Escosa.

Sembla que aquest és el segon episodi d'aquestes característiques des que va començar l'estiu. Ja durant la revetlla de Sant Joan, les platges del Montisà van resultar afectades per una plaga similar. Cal assenyalar que, a banda de la gestió de la problemàtica als nuclis urbans de la costa, el CODE treballa actualment en la fumigació dels arrossars, on ja han dut a terme tres actuacions.

LA FRASE

Volem fer un tractament contra els mosquits adults, però amb tanta extensió podria ser ineficaç
RAÜL ESCOSA
portaveu code


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia