Urbanisme

L'oposició atura el pla per millorar l'aparcament i els accessos a Santes Creus

Els grups de l'oposició no el rebutgen frontalment, però retreuen que no s'hagi tramitat correctament

CiU els acusa d'aturar una inversió de 500.000 euros

Els vots en contra dels regidors de Tots som Aiguamúrcia (TsA) i d'Independents pel Municipi d'Aiguamúrcia (IMA) han evitat que s'aprovés definitivament el projecte de les obres de millora i accessibilitat al monestir de Santes Creus que proposava el govern de CiU, en minoria. Al marge del contingut estricte del projecte i dels matisos que les dues forces de l'oposició en fan, tant TsA com IMA argumenten el seu rebuig pel fet que no s'ha seguit correctament la tramitació.

CiU acusa els dos grups de l'oposició d'haver deixat perdre una inversió de 500.000 euros per revitalitzar el poble de Santes Creus. Segons assenyala la formació, a més, aquest tenia el suport dels veïns del nucli. “Considerem que el fet que no s'hagi aprovat aquest projecte és un greu error, és desaprofitar una oportunitat que passarà molts cops a la vida”, assenyala CiU en un comunicat en què recorda que disposa del finançament de Turisme de la Generalitat, l'Agència Catalana del Patrimoni, la Diputació de Tarragona i la Unió Europea a través dels fons Leader.

Dolors Palma, cap del grup de TsA, i Pep Martí, portaveu d'IMA, coincideixen a recordar que l'Ajuntament ha posat a licitació les obres en dues ocasions quan encara no s'havia aprovat el projecte executiu per part del ple. Palma també remarca que hi ha elements que no s'ajusten al POUM, com els metres quadrats que es destinen a estacionament. És per això que la portaveu de TsA proposa que “l'equip redactor corregeixi el projecte” i “recollir les inquietuds dels veïns i negociar una pròrroga de les subvencions, si és possible”.

Per la seva banda, IMA proposa estudiar la viabilitat del projecte en dues fases, refer-lo ajustant-se als procediments i terminis i posteriorment iniciar la primera fase si es garanteix que es disposa dels recursos econòmics que són necessaris.

LA FRASE

Proposem corregir el projecte, recollir les inquietuds dels veïns i prorrogar les subvencions
Dolors Palma
portaveu tots som aiguamúrcia

Més zones per estacionar i un nou accés a peu

El projecte preveu construir un aparcament per a veïns i un altre per a turistes, a més d'un espai per als autocars que puguin deixar els visitants més a prop. Un tram del carrer Pere el Gran es transformarà en zona de vianants fins a l'entrada al recinte i es farà compatible amb activitats comercials. L'accés de l'aparcament al monestir es podrà fer a través de l'Albereda, bosc declarat espai d'interès natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona