Serveis

Serinyà vol incorporar-se a l'ATM de Girona per tenir un millor servei d'autobús

L'Ajuntament considera que als usuaris locals, sobretot els estudiants, els convé disposar de més busos per desplaçar-se a Banyoles i a Girona

L'Ajuntament de Serinyà té previst negociar amb la Generalitat la incorporació del municipi a l'autoritat territorial de mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona, per tal que els usuaris de Serinyà del transport públic en autobús disposin d'un millor servei. “No és una qüestió de qualitat, ni de preu, sinó de quantitat”, puntualitza l'alcalde, Josep Antoni Ramon (GpS-ERC), referint-se al fet que actualment la freqüència de pas dels autobusos en direcció a Banyoles i Girona és de dues hores, mentre que el convenient seria, segons els càlculs del consistori, d'una hora i prou.

Desplaçaments

Com que es troba a pocs quilòmetres de Banyoles, molts veïns de Serinyà es desplacen diàriament a la ciutat de l'estany a treballar, estudiar o comprar, un fet que, en una altra dimensió, s'esdevé també amb Girona. La consolidació del municipi com a lloc de residència i la retenció de la seva població –consideren des de l'Ajuntament– no només depenen de tenir uns serveis bàsics al poble sinó també de disposar d'unes bones comunicacions amb transport públic. Els estudiants de secundària que han de viatjar diàriament als instituts de Banyoles –hi ha afegit l'alcalde– són el col·lectiu que més es podria beneficiar de l'increment de la freqüència de pas dels autobusos.

Banyoles-Girona

Si s'hi integra, Serinyà seria el setè municipi del Pla de l'Estany inclòs en l'autoritat territorial de mobilitat de l'àrea de Girona. Ara mateix aquesta ATM té dues línies de busos a la comarca: la de Girona a Banyoles (que forma part de la Girona-Olot) i la de Palol de Revardit a Fontcoberta. En la primera, entre l'octubre del 2014 i el setembre d'aquest any hi va haver 364.699 viatgers. En la segona, que fa la funció de bus comarcal, ja que creua el Pla de l'Estany amb parades a Cornellà del Terri, Porqueres, Banyoles, Fontcoberta i Camós, en el mateix període es van registrar 10.432 viatges.

LA FRASE

No és tant una qüestió de qualitat ni de preu com de quantitat
Josep Antoni Ramon
ALCALDE DE SERINYÀ

LA XIFRA

364.699
viatgers
són els que va tenir la línia Banyoles-Girona entre l'octubre del 2014 i el setembre d'aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia