Comença a Torrent un curs sobre alimentació i agricultura mediterrània
Una dotzena d'institucions, grups i entitats li fan de suport a aquesta proposta que s'hi desenvoluparà fins al 25 de juny en sessions mensuals
L'edifici de Natura i Cultura del Vedat de Torrent, ha estat el contenidor on ha tingut inici el curs d'aproximació a l'agricultura i l'alimentació mediterrània que ha aglutinat un nombre determinat de persones interessades per descobrir el bo i millor de la elaboració, distribució i venda de segons quin productes bàsics.
Una dotzena d'institucions, grups i entitats entre les que cap destacar la Universitat Politècnica de València, la Càtedra Terra i Ciutadania, Herbolari Navarro, Slow Food, els ajuntaments de Torrent i de Dénia i Caixa Popular, fan de matalaf a aquesta proposta formativa que tindrà una durada de huit mesos i que preveu una sessió mensual de caràcter temàtica.
En aquesta ocasió s'han estudiat les característiques, propietats, utilització i varietats de l'oli d'oliva, conferència pràctica desenvolupada per l'enginyera agrònoma Mª Josep Payá, que ha estat conclosa amb un tast de diverses varietats d'oli.
Per a properes sessions, es farà la descoberta dels vins i licors, les fruites seques, els llegums, els dolços i les llepolies, verdures i fruites ecològiques i el peix d ela mediterrània, entre d'altres temes interessants, que en ocasions disposaran de sessions pràctiques i visites guiades.
Un mercat ecològic
D'altra Banda, el Centre Ambiental del Vedat, seu de l'aula Natura i Cultura, és l'indret en què cada dissabte té lloc un interessant mercat d'agricultura ecològica entre les 10 i les 14 hores.
Es tracta d'una activitat de distribució de proximitat, on els conreadors d'aquesta variant agrícola i ramadera, posen a l'abast dels consumidors interessats, els seus productes.