Medi ambient

Milloraran els camins i boscos del tram baix del riu Gaià

L'Ajuntament d'Altafulla i La Caixa signen un conveni per recuperar i conservar senders i espais naturals

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, i el director d'Institucions de La Caixa, Alexis Gómez, van signar dijous un conveni de col·laboració per a la millora dels camins rurals i els boscos de ribera de l'entorn natural del riu Gaià. L'acord, que té una durada d'un any, preveu una aportació de 2.800 euros amb l'objectiu de recuperar i conservar els senders i espais naturals del tram baix del riu, al terme d'Altafulla, mitjançant treballs forestals i de bosc de ribera. Alonso va explicar que les actuacions que es duran a terme permetran preservar i potenciar la vegetació de ribera “mitjançant l'eliminació de flora invasora i la plantació d'espècies arbòries i arbustives autòctones”. També es retirarà la matèria vegetal de les lleres per tal de millorar la circulació de l'aigua, en cas d'avingudes, i es faran treballs silvícoles per afavorir la recuperació del bosc de ribera. Per la seva banda, el director d'Institucions de La Caixa, Alexis Gómez, va reconèixer que “hi ha una relació institucional excel·lent” amb el consistori d'Altafulla. També va remarcar la intenció de continuar col·laborant en aquestes i altres actuacions i va recordar que aquest és el tercer any que es renova el conveni.

Els treballs consistiran a retirar la flora exòtica invasora, principalment la canya, que és l'espècie més estesa en aquest sector. Les actuacions inclouran la plantació d'espècies d'arbres i arbustos de ribera autòctons certificats, i amb origen a la zona dels treballs, com ara els freixes, salzes i verns. A la vegada, es retiraran els residus que es vagin trobant, com ara plàstics, runes i altres materials abocats il·legalment.

LA FRASE

Les actuacions permetran preservar la vegetació de ribera amb l'eliminació de flora invasora
Fèlix Alonso
alcalde d'altafulla


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia