Urbanisme

El TSJC dicta la nul·litat de la llicència dels polèmics pisos Baker d'Amer

L'Ajuntament va canviar el planejament en un intent d'evitar una sentència d'enderroc i una indemnització milionària

Demanarà ara una nova llicència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la llicència de construcció dels pisos Baker d'Amer, un edifici que es va començar a construir el 2004, però que, tot i que fa anys que està acabat, no s'ha pogut ocupar mai perquè es va construir envaint la via pública i el tema va acabar al jutjat.

La sentència va entrar al registre de l'Ajuntament dijous i la va donar a conèixer l'alcaldessa, Maria Rosa Vila, en el transcurs del ple ordinari. Segons va explicar, l'anul·lació de la llicència era previsible i, en aquest sentit, no els agafa per sorpresa, però, ara, l'Ajuntament haurà de ser diligent per demanar una nova llicència urbanística per als pisos, que confia que aquest cop s'ajustaria a la legalitat. L'equip de govern veu factible que es legalitzin perquè el consistori, en el mandat anterior, ja va fer canvis en el planejament perquè l'edifici (amb 76 pisos) s'ajustés al nou planejament urbanístic.

Segons va explicar l'assessor econòmic de l'Ajuntament, Sergi Baulida, la sentència es limita a dictaminar que la llicència és nul·la i insta l'Ajuntament que ho faci constar així en el registre. El següent pas del consistori, després d'acatar la sentència, és consultar amb la direcció general d'Urbanisme perquè els assessori sobre els següents passos. “L'esperança que tenim ara és que l'edifici és legalitzable perquè ja es van fer canvis en el planejament”, va dir Vila. La constructora, Baker Gestión, va denunciar en aquell moment l'Ajuntament i reclamava 12 milions d'euros d'indemnització, perquè no va poder arribar a vendre mai els pisos i va fer fallida.

La polèmica dels pisos Baker no va ser únicament un conflicte urbanístic, sinó que ha enrarit la política municipal dels últims mandats a Amer, bàsicament entre els grups de CiU i ERC, que havien estat en costats oposats al consistori, però que ara governen junts.De fet, el grup Junts per Amer, ara a l'oposició, va escindir-se d'ERC en part arran de les visions diferents que tenien del conflicte.

LA XIFRA

76
pisos
formen l'edifici Baker, i no s'han pogut vendre mai perquè es van construir il·legalment

LA FRASE

La sentència era previsible, però tenim esperança perquè l'edifici és legalitzable
Maria Rosa Vila
alcaldessa d'Amer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia