Serveis

La gossera municipal de Mataró tancarà l'any que ve

Els animals es traslladaran al centre d'acollida d'Argentona, que és d'àmbit comarcal

Les instal·lacions actuals estan afectades per un pla urbanístic

La gossera municipal de Mataró, situada al carrer Galícia, a la part alta de la ciutat, tancarà les seves instal·lacions el mes de març vinent. El motiu no és cap altre que la finalització de la concessió que té l'SPAM, la Societat Protectora d'Animals de Mataró, i el govern (PSC i CiU) ha optat per no tornar a convocar concurs per a la gestió del centre i tancar-lo. Així, la voluntat de l'Ajuntament de Mataró és la de traslladar els animals al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD Maresme), situat a Argentona, que gestiona el Consell Comarcal del Maresme (CCM). Tal i com ha assenyalat el regidor de Sanitat, Joan Vinzo (PSC), les actuals instal·lacions de la gossera municipal no reuneixen en aquests moments totes les condicions òptimes per als treballadors i els requeriments adients per garantir una bona atenció dels animals allotjats (una setantena de gats i gossos). L'Ajuntament ha calculat que hauria d'invertir en la millora de les instal·lacions i adequar-les a la normativa vigent uns 500.000 euros. A més de la problemàtica que suposa que els terrenys estan afectats per un pla urbanístic –que preveu la construcció d'equipaments esportius– i que determina que les noves instal·lacions s'haurien d'ubicar en un altre solar. D'aquesta manera, diu el regidor, caldria buscar una nova ubicació per a la gossera, un objectiu que no està previst a curt termini i s'opta per mancomunar esforços amb la comarca i fer rendible l'equipament que fa que funciona des del 2006. Un cop s'extingeixi la concessió, s'iniciarà un període de transició per traslladar els animals i tancar les instal·lacions.

“Trobem més adequat tenir una visió supramunicipal d'aquest assumpte, ja que el CAAD està pagat amb diners públics, incloent-hi els dels ciutadans de Mataró”, argumenta Vinzo. Segons el regidor, les instal·lacions d'aquest centre tenen capacitat per acollir els animals provinents de Mataró i assegurar-los una estada adequada (alimentació, higiene i assistència veterinària). Vinzo, però, ha assegurat que la partida que el consistori paga anualment a l'SPAM pel manteniment de la gossera municipal –126.000 euros aproximadament– es destinarà al centre d'animals comarcal. Pel que fa al refugi de Cal Pilé, que també gestiona l'SPAM, continuarà en mans de la protectora. L'Ajuntament va fer una cessió a precari a l'entitat i continuarà treballant des d'allà en defensa dels animals.

LA XIFRA

72
animals
són els que actualment reben les instal·lacions de la gossera del carrer Galícia de Mataró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia