Administracions

Els alcaldes volen fermesa amb els lladres de coure

Els robatoris de coure s'han convertit en una autèntica plaga i ja no se'n salven ni les administracions públiques. Tant és així que des del Pla d'Urgell els alcaldes i el Consell Comarcal han llançat un crit d'alerta i reclamen més contundència legal per intentar eradicar aquesta pràctica, que malmet els equipaments municipals sobretot en polígons aïllats i pobles petits.

El robatori més recent al Pla d'Urgell s'ha registrat a Fondarella, segons va explicar ahir l'agència ACN. Fa tres dies, uns lladres es van emportar uns 500 metres de cable dels fanals de dos carrers de la població. Segons va explicar a l'ACN l'alcalde i president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el problema no és el valor del cable que els prenen, sinó el dany que els lladres provoquen als equipaments públics i el cost de reparar-los. En aquest sentit, Reñé ha demanat que s'endureixin les penes per aquest tipus de robatoris i que passin de ser tipificats com a furts i es considerin delictes. La setmana passada a Castellnou de Seana es van endur cable telefònic, fet que va provocar la caiguda de la línia durant dos dies.

Altres comarques de la plana de Lleida també han estat objecte de robatoris de cable de coure en els últims anys, sobretot el Segrià i les Garrigues. Els alcaldes del Segrià fins i tot van anar a Madrid a demanar un enduriment de les penes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia