Medi ambient

Medi ambient

Campanya per un delta de l'Ebre net

El parc natural i set ajuntaments uneixen esforços per abordar la neteja de la costa ebrenca

El 13 de març es farà un acte simbòlic

Les platges del delta de l'Ebre atreuen cada any milers de visitants i molts d'ells traslladen una mateixa queixa al Parc Natural del Delta: la brutícia s'acumula en l'espai natural. Una problemàtica que el parc, juntament amb els set ajuntaments del Delta (l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Amposta, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i Sant Carles de la Ràpita), ha decidit abordar. “La brossa arriba per diferents vies, des del mar Mediterrani, des del riu i la xarxa de reg, a més de les conductes incíviques que és necessari revertir”, va explicar ahir el director del Parc Natural del Delta, Francesc Vidal.

Tot i que fa vint anys que es fan accions puntuals de neteja a les platges del Delta, l'efecte no perdura. És per això que ara s'uneixen esforços amb l'objectiu de revertir la situació i s'impulsa la campanya Per un Delta net, que pretén sensibilitzar la població local i visitant, a més d'incidir en un canvi d'hàbits en la relació amb l'entorn.“Estem en un espai natural i no hi ha un servei de recollida d'escombraries com en un entorn urbà”, va manifestar Vidal. La campanya inclou la distribució de 4.500 fulls informatius en què s'explica el període de temps de degradació d'un got de plàstic, 50 anys o d'una llauna, 200 anys, per posar dos exemples. També s'informa de les sancions que s'imposen en el cas de deixar brossa en l'espai natural, que comporta multes de més de 400 euros. Amb tot, el Parc Natural del Delta no té constància de quantes multes s'imposen cada any per haver deixat brutícia a les platges.

També es faran xerrades informatives a càrrec del biòleg Xavier Alifonso a tots els municipis deltaics, la primera de les quals tindrà lloc a l'Ampolla el 24 de febrer. A més, el pròxim 13 de març es farà una acció simbòlica de neteja en set indrets distints del Delta. L'acció de neteja es repetirà al maig i a l'agost (a la punta de la Banya) i de cara al 2017 l'objectiu és que la campanya Per un Delta net arribe a les escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona