Urbanisme

Canet sotmet a decisió ciutadana una inversió de 300.000 euros per al 2016

L'Ajuntament s'estrena en els pressupostos participatius proposant dotze projectes

El govern busca també la implicació dels joves en la votació

Canet de Mar s'afegeix aquest any per primer cop als pressupostos participatius i ho fa en l'àmbit de les inversions destinant una partida global de 300.000 euros. Els veïns estan cridats a votar fins al dia 11 algun o alguns dels dotze projectes que, segons destaca el govern d'ERC i CDC, provenen de propostes fetes per diferents grups municipals. El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), admet que aquesta primera experiència està molt limitada pel que fa al procés, però defensa la necessitat d'establir uns criteris molt clars per garantir la màxima transparència en els resultats. “No volem que ningú posi en dubte que el o els projectes triats ho han estat per decisió majoritària”, assenyala. Així, els interessats a participar en el procés han de tenir més de setze anys i estar empadronats al municipi. La votació es fa presentant el DNI o carnet de conduir i omplint una butlleta amb la informació resumida de cada projecte i presentant-la a l'oficina d'atenció al ciutadà. “En els propers dies també traurem l'urna al carrer, a diferents punts de la població, coincidint en espais concorreguts per facilitar i incentivar les votacions”, comenta Llovet. L'interès del regidor també se centra a atreure l'atenció dels ciutadans més joves perquè s'impliquin en les iniciatives pensades per millorar el municipi. En aquest sentit, està previst que el dia 9 es facin sessions informatives del procés participatiu als alumnes de batxillerat de l'institut. “Hi prendran part 215 estudiants de primer i segon”, precisa el responsable d'Urbanisme.

Entre els projectes que se sotmeten a votació hi ha des de l'adequació de la pista d'hoquei fins a l'enllumenat del camí del passeig marítim des de la platja del Cavaió a Arenys de Mar, passant per la creació d'un espai d'acomiadament laic al cementiri, el condicionament de les escales del carrer Sant Pere o d'un espai de Vil·la Flora com a parc públic.

Lluís Llovet avança que el govern vol continuar treballant en els processos participatius en un nivell més ampli i menys encotillat.

LA FRASE

No volem que ningú posi en dubte que el o els projectes triats ho han estat per decisió majoritària
Lluís Llovet (ERC)
REGIDOR D'URBANISME I EDUCACIÓ DE CANET DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia