Medi ambient

Flix diu que Ercros marxa per netejar la seua imatge

Indignació al municipi perquè la companyia anuncia una inversió de 28 milions d'euros a Sabiñánigo

L'anunci de la companyia química Ercros d'invertir 28 milions d'euros a la fàbrica de Sabiñánigo (Aragó) per construir una planta de producció de clor i sosa càustica ha caigut com un poal d'aigua freda a Flix, on Ercros fa dècades que no inverteix ni un euro. “Aquesta inversió només és possible per la descapitalització continuada dels beneficis de la planta de Flix”, va manifestar ahir l'alcalde del municipi, Marc Mur. La junta de portaveus es va reunir ahir de manera urgent per expressar la seua indignació i remarcar que la viabilitat de la factoria del municipi implicaria una inversió més petita de la que es planteja el grup químic a Aragó.

Després de l'ERO que va fer Ercros a Flix el 2013, a final de l'any que ve tancarà la planta de producció de clor, que implicarà l'acomiadament d'uns vuitanta treballadors directes. “Estem davant d'una deslocalització premeditada que no respon a criteris operatius ni econòmics, sinó que és una decisió estratègica per desvincular-se de Flix i dels problemes ambientals que la mateixa Ercros ha generat”, va lamentar Mur. Així, l'Ajuntament de Flix reclama que s'acceleren els terminis de neteja dels terrenys industrials de Flix fins a la seua totalitat. “Ercros sembla pretendre que Flix es quedi els passius ambientals de la seua activitat mentre es traslladen els actius productius a d'altres emplaçaments de l'Estat”, exposa l'Ajuntament en un comunicat.

La setmana que ve s'oficialitzarà la posició de l'Ajuntament de Flix en un ple municipal.

LA FRASE

Ercros vol desvincular-se de Flix pels problemes ambientals que la fàbrica ha causat
Marc Mur
ALCALDE DE fLIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia