Infraestructures

Una companyia polonesa oferirà tres rutes a Girona

Enter Air oferirà aquest estiu xàrters els dissabtes amb Varsòvia, Gdansk i Katowice

També tornen Thomas Cook amb la seva ruta a Brussel·les i Tui Nederland amb els seus vols a Amsterdam

Més incorporacions a l'aeroport Girona-Costa Brava de cara a la temporada d'estiu, que començarà oficialment diumenge que ve, tot i que alguns vols no arrencaran fins al maig o al juny. Destaca sobretot la companyia polonesa de xàrters de baix cost Enter Air, que aterrarà a les instal·lacions de Vilobí per oferir vols setmanals a tres destinacions. Concretament, oferirà vols d'anada i tornada cada dissabte a Varsòvia, Gdansk i Katowice. Enter Air, creada a finals del 2009, opera amb els principals operadors turístics de Polònia i és la principal companyia polonesa de xàrters tant pel que fa a nombre d'aparells amb què opera com per passatgers transportats. Actualment té sis bases permanents a Europa (Varsòvia, Katowice, Poznan, Breslau, París i Manchester) i se centra a oferir vols a les principals destinacions turístiques d'Egipte, Grècia, Turquia, Tunísia i l'Estat espanyol. La majoria d'altres destinacions seves de l'Estat espanyol són a les Canàries, però també vola a Màlaga, Sevilla i Palma.

Cal dir que Enter Air ja havia operat a l'aeroport de Gironael 2011, tot i que només va oferir xàrters regulars a Varsòvia –també els dissabtes des de finals d'abril fins a principis d'octubre–, i des de llavors no havia tornat.

Retorn de Thomas Cook

Una altra novetat destacada d'aquest estiu a les instal·lacions de Vilobí respecte a l'any passat serà el retorn d'un clàssic de l'aeroport de Girona, la belga Thomas Cook, amb la seva ruta regular a Brussel·les, en competència directa amb la que ofereix Jet Air.

L'any passat Thomas Cook va desaparèixer de l'aeroport gironí després de més d'una dècada oferint ininterrompudament el vol a Brussel·les cada estiu. El 2014, de fet, ja havia fet una important retallada en el volum d'operacions. El 2013 va tenir 9.179 viatgers i el 2014, només 7.349.

Tui Nederland

També la companyia holandesa Tui Nederland –que prové de l'antiga Air Holanda i ara forma part del grup alemany Tui– tornarà a Girona després del parèntesi de l'any passat. La companyia oferirà de nou durant el juliol i l'agost el vol setmanal xàrter a Amsterdam, que ja havia ofert del 2011 al 2011 –amb uns 3.000 viatgers de mitjana–. Serà els dissabtes. Tui Nederland funciona també com a operador turístic i al seu web s'ofereixen paquets amb hotel a la Costa Brava, fins i tot per a aquesta primavera amb vols de Transavia, l'altra companyia holandesa que opera des de fa anys a Girona. A l'estiu, el paquet ja és –si es vola els dissabtes– amb els seus nous vols.

Els vols xàrter de Tui Nederlands a Amsterdam tornaran a competir, doncs, amb els vols regulars de Transavia, que els últims anys s'ha convertit en la segona companyia de l'aeroport de Girona.

LA DATA

27.03.16
és el dia
en què començarà la temporada d'estiu. Molts vols, però, no s'iniciaran fins al maig, el juny o el juliol.

Més aerolínies per compensar el descens de Ryanair

Enter Air, Tui Nederland i Thomas Cook se sumen a les dues grans novetats anunciades per aquest estiu a l'aeroport de Girona: la britànica Jet 2 –amb tres rutes– i la sueca Scandjet –amb set destinacions–. També s'està pendent de si es concreta el vol a Madrid que vol operar la gironina Skycity (anunciat fa gairebé un any amb el nom comercial de Flyinfinity) i de la continuïtat de les companyies del 2015. Cal recordar que l'any passat Vilobí va patir una forta pèrdua de diversificació: només 10 aerolínies van transportar més de 1.000 viatgers, quan el 2014 havien estat 18. Vista la contínua caiguda de Ryanair –aquest estiu només oferirà 29 rutes, set menys que el 2015–, la potenciació de la diversificació s'ha convertit en la màxima prioritat per l'aeroport de Girona. Així es considera des d'Aena i així es considera també des del govern. En la presentació d'Scandjet, al gener, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va remarcar “el canvi d'estratègia” de les institucions a favor de la diversificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia