Medi ambient

Acuamed reactiva les obres de descontaminació de Flix

La societat estatal Acuamed ha nomenat l'enginyer Mario Araus, que havia estat gerent d'estratègia i planificació d'Acuamed, supervisor de les obres de descontaminació del pantà de Flix. Un nomenament que s'afegeix a l'adjudicació del contracte de direcció de les obres d'eliminació de la contaminació química a l'empresa Inypsa i que implica la reactivació de les obres pendents.

“Acuamed està complint els compromisos adquirits amb l'Ajuntament. Ara tornem a tenir un interlocutor per poder fer un seguiment dels treballs”, ha manifestat l'alcalde de Flix, Marc Mur. De fet, l'alcalde ja s'ha reunit amb el supervisor de l'obra i valora positivament la recuperació d'un contacte fluid amb la societat estatal Acuamed. Araus també s'ha reunit amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i durant els pròxims dies ho farà amb la Generalitat. “Tot i que encara no tenim un calendari d'obres, el supervisor d'Acuamed ha començat els passos per a la tramitació de l'autorització ambiental integrada de l'obra”, ha manifestat Mur. Cada mes es farà una reunió entre Acuamed, la Generalitat i l'Ajuntament. A més, l'empresa Inypsa s'establirà al viver d'empreses de Flix.

Pel que fa a les obres que queden pendents, des que el passat mes de gener es van aturar els treballs, hi ha la depuració de dos hectòmetres cúbics d'aigua contaminada perquè ha estat en contacte amb els fangs tòxics, la retirada del mur de palplanxes metàl·liques, el desmantellament de les plantes de tractament de residus i el segellat de l'abocador. L'alcalde reclama garanties de seguretat en l'acabament de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia