Urbanisme

Aprovat el magatzem de fangs de Caldes de Boí

La comissió territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu va aprovar definitivament ahir la modificació del pla especial urbanístic del complex termal de Caldes de Boí, a la Vall de Boí, que permetrà la construcció d'un edifici destinat a magatzem de fangs terapèutics. Aquesta incorporació al recinte permetrà ampliar els serveis terapèutics que es presten actualment i oferir nous serveis als visitants, i impulsar així l'economia d'aquest territori de muntanya. El complex termal està situat a 4 quilòmetres al nord del nucli de Boí, al final de la carretera L-500. Consta de dos hotels, el Caldes, més antic i proper a la capella, i el Manantial, de construcció més recent. També hi ha edificacions auxiliars, com ara camps esportius, piscines, magatzems, garatges, bugaderia, bar i el xalet dels propietaris.

El magatzem de fangs tindrà 173,68 m² de sostre i una planta, amb coberta a una aigua. Es construirà sobre la planta subterrània destinada a banys situada a la part posterior d'un edifici que hi ha al sud de l'hotel Manantial. L'accés es farà des d'un camí a la part posterior d'aquest hotel.

L'estació termal de Caldes de Boí figura en el Llibre Guinness dels rècords com la que més varietat d'aigües mineromedicinals té, amb 37 fonts de les quals brolla aigua a una temperatura d'entre 4 i 56 graus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia