Medi ambient

Escoles verdes a Tarragona

Verda dins i fora de l'aula

Es promou la sostenibilitat en totes les assignatures

Les escoles han passat de la sensibilització a l'acció

L'escola Antoni Roig de Torredembarra és una de les 143 escoles verdes de la demarcació. El col·legi va ser l'amfitrió, el passat 31 de maig, de la Trobada d'Escoles Verdes, que va reunir un centenar de professors i alumnes de 23 centres del Tarragonès i de l'Alt Camp per compartir experiències, propostes i idees per millorar l'educació per a la sostenibilitat en les escoles verdes i, per extensió, en el seu entorn més proper. Enguany, l'eix conductor de la trobada va ser la participació en el centre educatiu, un dels pilars fonamentals que promouen les escoles verdes entre tota la comunitat educativa (mestres, alumnes i famílies) com a eina per a educar futurs ciutadans crítics, actius i compromesos que siguin capaços de transformar la societat i donar resposta als actuals i futurs reptes ambientals. L'assessora de la Xarxa d'Escoles Verdes a la demarcació de Tarragona, Imma Piñas, de Cel Rogent, explica que una de les diferències amb l'escola convencional és que l'escola verda“va més enllà de les activitats a l'aula a favor del medi ambient, ja que implica tot el seu entorn i fa que els alumnes aportin solucions als problemes”. A l'escola verda, les activitats no són extraescolars, sinó que pertanyen al currículum del centre, de manera que, “durant tot l'horari escolar, es treballen temes de forma integrada”, hi afegeix Piñas.

Per ser una escola verda, el centre sol·licitant rep una diagnosi que analitza la gestió de l'escola en aspectes com ara l'aigua, la llum o els residus, què s'hi explica o com participen els alumnes en l'anàlisi dels problemes i la presa de decisions. Les escoles verdes han passat de “sensibilitzar” a “actuar” per millorar la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia