Medi ambient

medi ambient

descontaminació de flix

El govern demana “garanties” en la neteja de Flix

Territori i Sostenibilitat exigeix una comissió de seguiment per supervisar el pla de restitució al pantà

El cas Acuamed i les darreres informacions sobre la neteja dels fangs contaminats de l'embassament de Flix han posat en alerta la societat ebrenca. La preocupació ha crescut després que es filtrés, segons va publicar divendres el rotatiu El Mundo, que Acuamed i l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas haurien plantejat abocar àcid clorhídric a l'embassament per rebaixar el PH de l'aigua contaminada.

Per això, ahir la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, es va reunir a Tortosa amb els principals agents socials del territori. Subirà va exigir una auditoria imparcial del procés de neteja i va demanar també “garanties” al Ministeri de Medi Ambient que tot s'està duent a terme de manera adequada. També va demanar que l'Estat done explicacions in situ de la situació dels treballs.

El delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, va transmetre tranquil·litat als ciutadans, assegurant que “l'aigua del riu compleix tots els paràmetres, segons les analítiques que fan de manera compartida l'Agència Catalana de l'Aigua, el Consorci d'Aigües de Tarragona i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre”.

Tot i així, els agents socials, entre els quals destacaven els integrants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, van reclamar, d'una banda, que es reactiven les comissions tècniques de seguiment de les obres i, de l'altra, que s'emprenguen accions legals en cas que siga necessari.

La polèmica sobre les intencions d'abocar productes tòxics al riu Ebre se suma a l'escàndol de corrupció d'Acuamed, l'empresa pública encarregada de gestionar els treballs i les infraestructures hídriques relacionades amb la descontaminació de l'embassament de Flix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia