Serveis

Un veïnat de Vilobí té set cases il·legals en sòl rústic

L'Ajuntament vol corregir la il·legalitat dels habitatges de Can Bells en el nou POUM i descarta pagar els costos dels serveis

El nucli, de 150 veïns, no té voreres i només una part, clavegueram

Un veïnat de Vilobí d'Onyar té set cases il·legals en sòl rústic. L'Ajuntament vol corregir la il·legalitat urbanística amb la redacció del nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). L'equip de govern, del Grup Municipal Independent (GMI), descarta pagar els costos del serveis que s'incorporaran al sector, diu el regidor d'Urbanisme, Quim Vivas.

Vivas indica que fins al 1986 es podia construir sobre sòl rústic, però “[a Can Bells] hi ha coses fetes a posteriori”, diu. L'Ajuntament de Vilobí vol incloure les edificacions il·legals en el nou planejament general. “Ens hem trobat que s'ha construït un habitatge o s'ha instal·lat un habitatge prefabricat. Això, tard o d'hora, s'haurà de regularitzar, i com més aviat es faci, millor.”

Des de fa anys, diferents consistoris tenen expedients oberts per les cases il·legals, però l'actual equip de govern no preveu cap procés d'enderrocament. Vivas explica que el canvi del POUM hauria de permetre regularitzar la situació de Can Bells, que qualifica de “semiurbanització”.

El regidor d'Urbanisme recorda que, entre els anys 2000 i 2002, “es va asfaltar un tros i es va fer una part de clavegueram i d'aigua potable”. Les obres s'haurien fet sense el suport municipal.

A Can Bells, no hi ha voreres i hi ha unes cent parcel·les, de què la meitat estan edificades. El nucli és a tocar de la GI-533, la carretera de Santa Coloma, a l'altra banda de Can Terrer. Hi viuen unes 150 persones.

La intenció de l'Ajuntament és modificar el pla general, vigent des del 1987, i convertir el veïnat de sòl rústic a sòl urbanitzable. Posteriorment, es convertiria el sòl urbanitzable en sòl urbà amb un pla parcial. “En la segona etapa, es delimita el sector i es fa el pla parcial, s'estudia, es mira quins terrenys hi ha, quins serveis hi ha d'haver i quin cost tenen. Llavors, es fa el repartiment entre els propietaris en funció del nombre i els metres quadrats de les parcel·les que tinguin.”

“Indicis d'estafa”

Els veïns s'han queixat per escrit a l'Ajuntament i van fer pública la seva disconformitat en el ple del 28 de juliol. “Es queixen que hagin de pagar el fet de delimitar el cost [del sector]. Ho han d'assumir ells, íntegrament”, afirma Vivas. Un dels afectats va assegurar que el projecte municipal té “indicis d'estafa”, i lamentava que haguessin de pagar i cedir part de la seva parcel·la [per a la futura urbanització].

LA FRASE

Si no es regularitza la situació, els 50 veïns amb parcel·la [no construïda] no podran edificar-hi mai
Quim Vivas
REGIDOR D'URBANISME DE VILOBÍ

LA XIFRA

6
anys
fa que va ser aprovat l'anterior POUM, de manera inicial. No va avançar més i el GMI en farà un altre.

LA DATA

28.07.16
Dia del ple
municipal. Alguns veïns de Can Bells hi van anar i es van queixar que hagin de pagar serveis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia