Urbanisme

municipal

urbanisme

L'Ametlla modificarà el pla d'urbanisme

El govern de l'Ametlla de Mar aposta per modificar el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) en lloc de fer-ne un de nou, després de les dues sentències del Tribunal Suprem que anul·len el text refós del pla. “Fer un altre POUM implica un esforç titànic, estaríem almenys dos anys sense poder donar llicències”, ha explicat l'alcalde de l'Ametlla de Mar, el republicà Jordi Gaseni, que recorda que ERC es va abstenir en l'aprovació del POUM el 2010; els socialistes, amb qui governen, hi van votar en contra. Llavors el govern de CiU va destinar 1,5 milions d'euros a l'elaboració del pla d'urbanisme.

L'anul·lació del POUM significaria que no es podrien desenvolupar els sòls qualificats el 2010 i que s'haurien de suspendre les llicències urbanístiques concedides. “Hem de tenir seguretat jurídica”, ha afirmat Gaseni, que afronta un mandat complicat per les irregularitats detectades a la Cala Gestió, motiu pel qual es va empresonar i s'està investigant l'exalcalde Andreu Martí (CiU).

A principi de setembre, l'Ajuntament de l'Ametlla es reunirà amb la direcció general d'Urbanisme i plantejarà un nou text refós i modificacions puntuals del POUM. “D'aquí a set mesos el pla podria estar operatiu i evitaríem la paràlisi del sector constructor, ara que remunta”, ha explicat Gaseni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia