Història de vins
Alella és coneguda com la capital de la pansa blanca
Si sou amants del vi, de la natura i de la tranquil·litat, Alella, al Maresme, és una destinació ideal. Us recomanem una descoberta del centre del poble, des de Can Lleonart, una masia històrica d’origen medieval reformada al llarg dels segles, fins a l’església de Sant Feliu, amb una façana imponent i uns detalls arquitectònics que fan que pagui la pena visitar-la.
Alella té una connexió especial amb Antoni Gaudí, que va passar temporades a la població i de qui es diu que va deixar empremta en les escales del campanar. Continueu la caminada pel centre històric passejant pel carrer de Dalt o el carrer de Baix, que us transportaran a altres temps, amb cases antigues i carrers empedrats.
Alella dona nom a la denominació d’origen dels vins de la zona, també coneguda com la Terra de la Pansa Blanca, per la qual cosa una visita als cellers locals és imprescindible. Alta Alella, situada al Parc Natural de la Serralada de Marina, és una de les més destacades i ofereix visites guiades que inclouen recorreguts per les vinyes i degustacions de vins, amb tastos i maridatges. El millor moment per descobrir la relació d’Alella i el vi és durant la Festa de la Verema, que cada setembre omple els carrers d’Alella i que enguany, entre el 4 i el 15 de setembre, celebrarà la 50a edició, amb una programació especial i la mostra enogastronòmica a l’Hort de la Rectoria.