Els propietaris de la masia de can Gaietà inicien les obres de millora

Després de diversos expedients sancionadors, han començat els treballs

«No ha estat fins que hem incoat expedients sancionadors, els més durs i estrictes possibles, que han anunciat les obres de conservació». El segon tinent d'alcalde i coordinador de l'àrea de Serveis Territorials, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Tiana, Joan Pau Hernández (Gent), explica que l'Ajuntament ha hagut de batallar amb els propietaris de can Gaietà per aconseguir que aquests iniciessin els treballs a la masia, inclosa en el catàleg del patrimoni del poble. Segons Hernández, les «excuses» van fer que s'anés endarrerint una actuació que era «necessària». «Les excuses que anaven posant per no conservar la masia, protegida des del 2002, l'únic que feien era anar debilitant la seva estructura», comenta el responsable de serveis territorials.

Ja fa unes setmanes que els propietaris van iniciar les obres. «Van pas a pas», diu Hernández. De moment, els treballs se centren en la retirada dels murs malmesos i la seva reconstrucció, que servirà per mantenir la coberta de la masia, que encara manté el seu caràcter original i conserva elements dels segles XIV i XV. En principi, les actuacions s'allargaran uns quants mesos.

Avís del consistori

En cas que les obres s'aturin i els propietaris incompleixin el compromís que han assolit, el consistori tianenc ja ha avisat que procedirà a l'execució forçosa d'acord amb la llei de patrimoni cultural català. «L'última mesura que preveu la legislació és que l'Ajuntament es faci càrrec de l'edifici», diu l'alcalde, Emili Muñoz (Gent). «Si ho deixen a mitges, ens queda la mesura més dura, que és l'expropiació», hi afegeix. La masia de can Gaietà continua sent propietat privada i només canviaria de mans si s'aturessin les obres. En principi, però, els treballs avancen sense problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.