Sense - El Punt

la CRÒNICA

“Avui hi ha vaga?”

Arribo a mig matí al CAP del carrer Santa Clara de Girona esperant trobar-me'l pràcticament buit i quedo parada ja des del carrer, en veure un gruix de gent important fent cua per ser atès als mostradors de l'entrada. Serà que no s'han assabentat que avui hi ha vaga?, em pregunto i entro dins l'edifici per veure què s'hi cou. Les noies de la recepció atenen sense parar tots els usuaris, anem pel número 47, ja han atès tres persones davant meu i, de moment, no hi ha ningú que marxi amb mala cara perquè s'ha quedat sense metge de cop i volta. Tinc la sensació que tot transcorre amb total normalitat i veig els pacients que esperen a la mateixa planta a ser atesos, com sempre. Aquí, de moment, no hi ha res a destacar, penso, i marxo en direcció al Güell, que potser hi ha més moviment de vaga.

A la porta d'entrada d'aquest centre, un cartell penjat em crida l'atenció: “Carta oberta als usuaris de la sanitat pública catalana.” Un escrit del sindicat Metges de Catalunya (MC) informa els usuaris dels motius de la vaga i quins són els seus objectius. Bé, aquí hi ha més moviment! –dedueixo–. Un cop a dins del centre veig més d'aquests escrits repartits per diferents taules i mostradors. N'agafo un, de la mateixa manera que han fet alguns usuaris que esperen també ser atesos a la recepció, i començo a pujar pis a pis. A la primera planta hi ha usuaris esperant el seu torn, també a la segona i a la quarta. A la tercera, tot buit. És habitual això o fruit de la vaga. Per l'escala, les infermeres pugen i baixen, al bar també n'hi ha...

Com va la vaga? –li pregunto a un recepcionista que en aquest moment no té ningú–. Em mira estranyat i li explico que vinc del diari i que voldria saber si tot està com sempre. Em diu que poca cosa la vaga, que entre el 80 i el 90% dels metges han anat a treballar i que tot està gairebé com cada dia. Demano per algú del sindicat, a veure si em pot explicar com va el seguiment, però sembla ser que això no serà possible, que per allà no hi ha ningú que em pugui informar. Si és així, si és cert que un percentatge tant alt de metges han anat a treballar, es podria dir que la vaga, en aquest centre, ha estat un fracàs. M'estic una estona més observant si hi ha algun moviment més de vaga i finalment decideixo marxar; potser a la tarda hi torno a veure si ha canviat una mica l'ambient. Si hi ha alguna pancarta, si hi ha algun usuari crític... De moment, poca cosa a aquests centres gironins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.