Sense - El Punt

municipis

Inversions mínimes a Anglès per sanejar el pressupost

La mala situació econòmica de l'Ajuntament obliga a aprovar uns pressupostos per al 2012 de 6.066.000 euros, dels quals 1.800.000 es destinaran a inversions de l'anterior govern

L'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir els pressupostos per a l'any 2012, que tal com es preveia per la greu situació econòmica –el consistori no pot fer front als proveïdors de les anteriors legislatures– van ser clarament restrictius i deixant molt poc marge per al capítol d'inversions.

El total del pressupost s'ha xifrat en 6.066.000 euros, als quals s'han de sumar a part els 435.000 euros de la llar d'infants. Dels més de sis milions pressupostats, menys d'una tercera part, concretament 1.800.000 euros, es destinaran a inversions que provenen d'anteriors mandats com ara el pla de barris, l'arcada de Can Verdaguer i el barri de Cuc. Tot i així, l'Ajuntament avança que només es podran dur a terme si s'obté finançament per part d'altres administracions. És a dir, les inversions previstes tampoc és segur que s'acabin tirant endavant. En aquest mateix punt es va tornar a posar sobre la taula la penosa situació econòmica de l'Ajuntament amb un deute de factures pendents des del 2009 (tot i que poques) que pugen fins a 2,8 milions d'euros d'exercicis posteriors. Per fer-hi front, l'Ajuntament només disposa de 600.000 euros d'una pòlissa de crèdit que se li va concedir i que s'ha de tornar en tres anys. Des del PSC, es va retreure a l'equip de govern majoritari, Per Anglès Units (PAU), que encara hi hagi deutes del 2009. L'equip de govern va respondre que ja només falten 12.000 euros per haver liquidat els deutes per aquest any. L'alcalde, Pere Espinet, en aquest punt va tornar a intervenir per reiterar que l'Ajuntament faria el que podria i no pas el que voldria, i que la cosa ara per ara no és viable.

També es va aprovar la liquidació de l'anterior pressupost –del 2010– i origen, segons l'alcalde, de part de la greu situació econòmica actual.

LA XIFRA

435.000
euros és el pressupost que el govern municipal va aprovar ahir per a la llar d'infants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.