Sense - El Punt

Moisès Dorca, un acomiadament prematur i molt sentit

Diumenge passat, en no poder superar una malaltia crònica que patia des de feia uns quants mesos, va morir Moisès Dorca i Pujolràs, que va ser alcalde de la Vall de Bianya del 1991 al 2003. La seva pèrdua ha causat commoció al municipi i també en altres llocs de la comarca, perquè Moisès Dorca va ser un home que s'agafà amb entusiasme les seves responsabilitats al capdavant de la corporació municipal i no estalvià esforços de cap mena per tirar endavant projectes i il·lusions gestats i consolidats durant uns mandats municipals que, sense cap mena de dubte, amb el pas del temps han estat valorats i agraïts per tota la gent de Bianya. Els qui vam formar part del seu equip a l'Ajuntament poguérem adonar-nos perfectament de les seves capacitats i el seu lliurament constant i absolut en l'exercici d'alcalde, a vegades amb sacrificis personals i familiars que no tenen preu i que sempre s'han d'agrair.

A Moisès Dorca li deu molt la Vall de Bianya, sobretot la seva encertada tossuderia a tirar endavant l'ambiciós projecte de proveïment d'aigua potable als diversos sectors de la plana bianyenca, a partir de la deu d'aigua localitzada al túnel del Capsacosta i que va suposar, posteriorment, la creació de l'empresa que gestiona el servei, que amb el pas dels anys ha anat estenent la seva xarxa per tots els sectors bianyencs, des de Sant Salvador de Bianya fins a la Canya, passant pel Clot, Capsec, Sant Pere Despuig, l'Hostalnou, Llocalou, etc. Però no es quedà només amb això, sinó que també endegà millores a la casa de la vila, on es creà una sala d'exposicions, i va fer possible l'edició de la col·lecció de llibres d'història local que va escriure Mn. Joan Pagès. També es deu a ell la creació de la galeria d'alcaldes (des del començament del segle XX fins ara) que hi ha al saló de plens de la casa de la vila. Preocupat també per la salvaguarda del patrimoni local, ajudà a crear l'exposició d'art sacre existent a Santa Margarida de Bianya, amb peces procedents de les diverses parròquies de la vall.

Hi ha molts altres aspectes que es poden destacar, però de ben segur que per damunt de tots hi ha, en aquests moments, el record de fets puntuals que tothom va viure amb el llavors alcalde i gaudí de la seva amistat, prolongada amb el pas dels anys, tot i que amb discreció ha portat a terme la seva lluita per la vida fins al moment de produir-se el desenllaç. Moisès Dorca va ser un bon alcalde, un bianyenc de primer ordre, i en deixà constància en aquells organismes dels quals també va formar part de manera eficient, aportant sempre el seu punt de vista assenyat i a vegades ferm i contundent. Descansi en pau.

(*) Alcalde de la Vall de Bianya

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.