Sense - El Punt

SERVEIS

Juià farà 70 aparcaments i un parc al centre del poble

L'Ajuntament urbanitza un espai a tocar de la sala polivalent gràcies a un acord amb Càrniques Juià

L'empresa assumeix els 600.000 euros de les obres

Juià tindrà abans de l'estiu un parc i setanta places d'aparcament a tocar de la nova sala polivalent, al centre del poble. Un acord entre l'equip de govern de Juià (Compromís per Juià-CiU) i la principal empresa del poble, Càrniques Juià, permetrà urbanitzar un espai de 4.000 metres quadrats al centre del poble, al costat de la sala polivalent. Al mateix temps l'empresa ampliarà les seves instal·lacions amb tres cambres frigorífiques i un moll d'expedició. La inversió de Càrniques Juià a l'empresa és de 6,5 milions d'euros.

Un conveni entre les dues parts farà que l'empresa càrnia pugui ampliar les instal·lacions uns 24.000 metres quadrats i que, a canvi, faci el parc al centre del poble, indica l'alcalde de Juià, Josep Mulà (Compromís per Juià). “Hem preferit que sigui davant de les cases del poble, en el carrer principal.”

Segons el projecte, al parc urbà de Juià hi haurà setanta places d'aparcament i lledoners, til·lers o arbres similars. S'entrarà i se sortirà per allà mateix.

LA XIFRA

6,5
milions
d'euros inverteix Càrniques Juià al poble en la construcció de tres cambres frigorífiques i un moll.

La solució a la falta d'espai

Càrniques Juià assumirà les obres del futur parc al poble, que valen 600.000 euros. L'espai és entre la sala polivalent i el nucli antic, presidit per l'església de Sant Pere. L'alcalde, Josep Mulà, considera que serà la solució a la falta d'espai. “La situació és criminal els divendres i els caps de setmana”, admet. L'espai del parc serà “polivalent”, sosté Mulà, que cedirà el lloc a l'anterior alcalde, Josep Vidal (CiU), el juny.

Càrniques Juià, establerta al poble fa 27 anys, desfà 6.700 porcs diaris i té l'escorxador a Olot, després que comprés l'escorxador de la Garrotxa. “L'escorxador està separat de la sala i no podem anar a segons quins mercats [Xina o Estats Units]”, diu el gerent adjunt, Xavi Roca. El 2012 el grup de Càrniques Juià va facturar 500 milions, i té un miler de treballadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.