Necrològiques

Lluís Fernández i Soler

Tota una vida dedicada amb gran passió al turisme i l’hostaleria

Més de 60 anys dedi­cats al turisme i l’hos­ta­le­ria amb gran passió i entu­si­asme. Tota una vida! En Lluís ente­nia com ningú aquest ofici i a ell li agra­dava dir que no sabia fer-ho de cap altra manera que no fos amb hon­ra­desa.

De molt jove­net va començar a tre­ba­llar al món de l’hos­ta­le­ria, on va apren­dre des de baix l’ofici, pri­mer a l’hotel Colón de Bar­ce­lona i després al Ter­raza de Roses, al Pre­si­dent, el Rally i el Motel de Figue­res, fins que va poder obrir els seus pro­pis nego­cis: el lla­vors El Sen­glar, que poc després es con­ver­ti­ria en Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys, La Gacela de la Jon­quera, La Goleta, Els Pes­ca­dors i final­ment El Mos de Llançà. Al Ter­raza de Roses va conèixer l’Anna Maria Pun­set, amb qui va ini­ciar el seu pro­jecte de vida per­so­nal i també pro­fes­si­o­nal.

Orgullós que dos dels seus qua­tre fills pogues­sin con­ti­nuar al cap­da­vant dels dife­rents esta­bli­ments, deia que es volia jubi­lar, però la veri­tat és que no sabia estar sense el con­tacte diari amb el món de l’hos­ta­le­ria. Gran con­ver­sa­dor i amb un gran humor que va saber con­ser­var fins al dar­rer dia. Va recórrer el món pro­mo­ci­o­nant la seva esti­mada Costa Brava, tot i que tenia molt clar que el seu món més apre­ciat trans­cor­ria entre Maçanet de Cabrenys i Llançà.

Tots recor­dem amb quina gran emoció va rebre el novem­bre pas­sat la insígnia d’or i bri­llants que li va entre­gar l’Asso­ci­ació d’Empre­sa­ris d’Acti­vi­tats d’Hos­ta­le­ria de l’Alt Empordà, que ell ha pre­si­dit fins a l’últim moment, durant 35 anys.

Home d’una gran gene­ro­si­tat i altru­ista, va acon­se­guir fer rea­li­tat un dels grans pro­jec­tes del sec­tor: l’escola d’hos­ta­le­ria de Vila­ma­lla.

En Lluís va ser un dels grans defen­sors de la cuina tra­di­ci­o­nal i del pro­ducte del ter­ri­tori com a ele­ment des­ta­cat de la gas­tro­no­mia giro­nina. Va ser un dels pro­mo­tors del col·lec­tiu La Cuina del Vent.

Va ser un dels fun­da­dors de la Fede­ració d’Hos­ta­le­ria de les Comar­ques de Girona i també del Patro­nat de Turisme Costa Brava Piri­neu de Girona, on ha osten­tat dife­rents càrrecs.

La seva gran inqui­e­tud el va por­tar també a ser un dels pri­mers pro­mo­tors de la cre­ació de pro­ducte turístic amb una de les rutes de sen­de­risme de referència: la de Cot­lliure a Cadaqués.

Aquests són només alguns dels molts altres pro­jec­tes que han dei­xat un gran lle­gat al sec­tor.

Amb tu l’asso­ci­ació ha estat una gran família.

Gràcies pels teus con­sells, pre­si­dent!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.