Necrològiques

Josep Maynegre, mestre jardiner

El mestre jardiner Josep Maynegre ens va deixar ahir als 72 anys acabats de fer, a conseqüència d’un càncer. Josep Maynegre era un amant de la natura i de les flors. En el món de la pagesia i la natura de les comarques gironines va ser un personatge molt conegut, arran de la seva participació els dissabtes a les vuit del matí al programa Trenquem el cuc, de Ràdio Olot, on tenia un espai on donava consells sobre jardineria, des de feia més de 25 anys. Josep Maynegre “comunicava i connectava molt bé amb l’audiència”. Tenia molta pedagogia.

Fins que no es va casar amb l’Anna Laguarda, Maynegre no es va iniciar en el món que el va apassionar. En algunes trobades dels moltíssims col·laboradors del programa, autoanomenats cucaires, comentava que “els millors capellans són els que se’n fan de grans”. La família Laguarda tenia una floristeria i un viver de plantes a Santa Coloma de Farners, però també paraven al mercat d’Olot, els dilluns; el de Salt, els divendres, i el de Girona, els dissabtes. “Varem deixar els mercats pels casaments”, explicava en Josep. Precisament, al mercat d’Olot va ser on ens vam conèixer. En Josep era un gran professional, coneixedor de l’ofici, i els dissabtes es cuidava de donar els consells sobre les flors, des del millor moment per plantar-les fins al manteniment, els tractaments i les noves varietats de jardineria.

L’apassionava la ràdio, sobretot per la resposta que obtenia dels oients. Hi ha una anècdota que li va arribar al cor: un dia va entrar en un restaurant a sopar. Va demanar taula al cambrer. Tot seguit va sentir una veu que li deia: “Vós sou en Josep Maynegre?” ”Sí, com ho sabeu? Poc que us conec.” “Jo, tampoc. No us puc veure, perquè soc cec, però sé qui sou perquè us he conegut la veu, ja que us escolto els dissabtes a la ràdio i em feu feliç.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia