Necrològiques

POLÍTICA

Dol a Tivissa per la mort sobtada de l’exalcalde Jordi Jardí

Tenia 58 anys i era el president de Junts a la Ribera d’Ebre

El polític de les Terres de l’Ebre Jordi Jardí i Pinyol, exalcalde de Tivissa, ha mort aquest dijous als 58 anys, segons ha confirmat l’Ajuntament de la Ribera d’Ebre: “Comuniquem als veïns que s’han decretat dos dies de dol oficial a tot el municipi per la mort de Jordi Jardí Pinyol, alcalde de Tivissa de l’any 2003 al 2019. La bandera onejarà a mig pal fins dilluns. El consistori trasllada el seu condol als familiars i amics i lamenta profundament la seva pèrdua.”

La notícia ha causat commoció a Junts per Catalunya, on Jardí era tota una referència. El secretari general del partit, Jordi Turull, ha escrit un missatge de condol a la xarxa X (antiga Twitter): “Molt colpit per la mort del nostre company Jordi Jardí. Persona ferma, honesta, activa i molt compromesa amb el seu poble, on en fou l’alcalde de Tivissa, les Terres de l’Ebre i amb Catalunya. El meu condol als seus familiars i amics.” Segons informa tarragonadigital.com la mort de Jardí hauria tingut lloc de forma sobtada.

Jardí, que actualment era el president de Junts a la Ribera d’Ebre, va ser alcalde de Tivissa durant quatre mandats entre el 2003 i el 2019. També va ocupar el càrrec de president del Consell Comarcal i a la Generalitat va ser director general d’Administració de Seguretat al Departament d’Interior entre el 2015 i el 2021 sota els mandats de Jordi Jané, Quim Forn, Miquel Buch i Miquel Sámper. El govern també el va nomenar representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre.

El polític havia arribat a ser investigat per la justícia espanyola pels talls i les protestes que van protagonitzar molts manifestants independentistes a l’avinguda Meridiana de Barcelona per unes declaracions al Canal Terres de l’Ebre el 2019 quan treballava a Interior: “La nostra obligació és defensar el dret de manifestació de la gent i la nostra obligació és defensar els drets de la ciutadania.”

Abans de presentar-se com a candidat a l’alcaldia de Tivissa, Jardí havia estat Mosso d’Esquadra, havia treballat en el sector privat i també havia estat professor d’educació física.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia