Necrològiques

SOCIETAT

Dol a Montblanc per la mort de l’exalcalde Maties Sanahuja (1986-1991)

Vinculat al món de la pagesia també va ser president de la Cooperativa de Viticultors del municipi

Maties s Sanahuja Queralt, que va ser alcalde de Montblanc (Conca de Barberà) entre el 1986 i el 1991, ha mort als 88 anys a Valls, segons ha confirmat l’Ajuntament. Sanahuja va ser el quart alcalde després de la dictadura. Va rellevar en el càrrec Dionís Mestre (CiU), que va morir quan encara era el batlle de la vila. Ja formava part de l’Ajuntament com a tinent d’alcalde.

Sanahuja va néixer a Montblanc el 3 de febrer del 1936. Sempre dins del grup de CiU, va ser alcalde en funcions unes setmanes fins que el ple el va designar de forma oficial el 13 de febrer del 1986, avui fa 38 anys. Andreu Mayayo, d’Iniciativa per Catalunya, el va rellevar en l’alcaldia després de les eleccions del 1991. En l’Ajuntament va destacar pel seu tarannà afable i per les seves ganes de cooperar amb tots els grups. De fet, va integrar l’oposició en l’equip de govern.

Molt vinculat al món de la pagesia i el vi, va ser president de la Cooperativa de Viticultors de Montblanc, president de la Unió Agrària Cooperativa i de la Caixa Rural de Tarragona.

L’Ajuntament decretarà tres dies de dol oficial. La cerimònia de comiat està prevista per demà dimecres a les 10 del matí a l’església de Santa Maria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia